ANA SAYFA > ÇEVRE > Mis gibi şenlik başlıyor

Mis gibi şenlik başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mis gibi şenlik başlıyor

Seferihisar Belediyesi, dördüncüsü düzenlenecek olan Lavanta Şenliği'ni birbirinden güzel etkinlikler ile kutlamaya hazırlanıyor. Seferihisar Belediyesi'nin 2015 yılında üreticilere alternatif bir ürün olarak sunduğu lavantaların dördüncü hasadı bu şenlikle gerçekleşecek.

Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ilk olarak Turgut Köyü'nde bulunan 6 dönümlük bir araziye ekilen lavantanın şuanda yüz dönümlük alana ulaştığını vurgularken ''Çiftçilerimiz lavanta çiçeğinin üretim alanlarını genişleterek, lavantadan bir çok farklı ürün ortaya çıkardı. Lavantanın yağını çıkarmaya başladık, oda parfümü ürettik. Lavanta ekimlerinin özellikle kullanılmayan arazilerde yapılmasını sağlayarak bu arazilerin tarıma kazandırılmasını sağladık'' dedi. Ayrıca 100 dönüme ulaşmış ekim sahasını 150 dönüme çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Yetişkin, ''Herkesi 30 Haziran Pazar günü gerçekleştireceğimiz Lavanta Şenliği'ne bekliyorum. '' dedi.

Şenlik boyunca birbirinden renkli etkinlikler, çeşitli ürünleriyle üretici pazarları gelen herkese gün boyu keyifli saatler yaşatacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZTO'da Balıkçılık Çalışma Grubu kuruldu
Sonraki Haber Buca’nın köylerine kadın eli değdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?