ANA SAYFA > ÇEVRE > Küçük Menderes Havzası’nın çığlığı Meclis’e ulaştı

Küçük Menderes Havzası’nın çığlığı Meclis’e ulaştı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Küçük Menderes Havzası’nın çığlığı Meclis’e ulaştı

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Küçük Menderes Havzası’nda ciddi boyutlara ulaşan kirliliği gündeme getirdi. “Küçük Menderes Havzası çığlık atıyor” diyen Selçuk Belediye Başkanı Sengel’in haklı feryadını CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Meclis’e taşıdı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Atila Sertel, Küçük Menderes ve Gediz Nehirlerinin ne zaman temizleneceğini sordu. Daha önce Gediz Nehri ile ilgili de eski Bakan Veysel Eroğlu’na birkaç kez çağrıda bulunan, Meclis’te söz alan Sertel, “İzmir’in dağlarından yağ, ovalarından bal akıyordu ancak nehirlerimizde ve çevresinde oluşan ciddi kirlilik nedeniyle bereketli topraklar can çekişiyor şimdi. Eski Bakan Veysel Eroğlu ‘2012 yılında Gediz Nehri’nde balık tutacağız’ diye söz vermişti. O sözün üzerinden 7 yıl geçti, bakan değişti ama Gediz ve Küçük Menderes’in kirliliği değişmedi. Şimdiki Bakan Ekrem Pakdemirli’nin de İzmir’e ve İzmirliler’e hizmet etmeye niyeti yok ama bu iki konuda duyarlı olması gerekiyor” dedi.

Selçuk Belediye Başkanı’nın çığlığını hükümetin duyması gerektiğini ifade eden Sertel, kirliliğin sonuçları daha ağır olmadan Bakanlık başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların bu olaya el atması gerektiğini söyledi.

Sertel, “Gediz ve Küçük Menderes Nehri, bu topraklara binlerce yıldır hayat veriyor. Bu topraklar Batı Anadolu'nun tarım ambarıdır, sebze-meyve bahçesidir. Gediz ve Küçük Menderes’in suladığı bu topraklardan yetişen ürünleri de milyonlarca insan tüketiyor. Ancak hem Gediz Nehri’nde hem de Küçük Menderes’te bahar aylarında başlayan kirlilik yaz had safhaya ulaşmaktadır. Kirliklik nedeniyle bırakın balık tutmayı yaşayan balıklar da ölüyor. Tarım ürünleri zehirleniyor. Yeterli denetim ve cezalar olmamasından dolayı Küçük Menderes Havzası’na yakın fabrikalar atıklarını bu bereketli topraklara göz göre göre salıyor. Bu kirlilik başta tarım ürünlerinin üretim miktarı ve kalitesi olmak üzere, insan sağlığını ciddi şekilde etkilemektedir. İzmir’den yetişmiş, İzmir’in bereketli tarım ürünleriyle büyümüş Tarım Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’yi çok geç olmadan bu kirliliği önlemek için göreve davet ediyorum.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Efest, ​​​​​​​Cem Adrian ile eğitime destek oluyor
Sonraki Haber Toros: Taraftarlarımızın önünde iyi bir oyunla galip gelmek istiyoruz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?