ANA SAYFA > ÇEVRE > Karşıyaka’nın İklim Eylem Planı için önemli adım

Karşıyaka’nın İklim Eylem Planı için önemli adım

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’nın İklim Eylem Planı için önemli adım

Karşıyaka Belediyesi, iklim değişikliğiyle mücadele çalışmaları kapsamında hazırlayacağı “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı” için TMMOB Çevre Mühendisleri Odası ile iş birliği yaptı. Ortaklaşa yürütülecek çalışmalara ilişkin protokol; Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ÇMO Genel Sekreteri Ahmet Avni Atayol ve ÇMO İzmir Şube Başkanı E. Helil İnay Kınay tarafından imzalandı.

Karşıyaka Belediyesi’nin tarafı olduğu AB Belediye Başkanları Sözleşmesi (Covenant of Mayors) kapsamında hazırlanacak 2020 Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’yla, Karşıyaka’nın 2030 yılı için sera gazı azaltım planının oluşturulması ve uygulama araçlarının belirlenmesi amaçlanıyor. Aynı zamanda iklim değişikliğinin etkilerinin anlaşılması, en uygun düzeyde uyum sağlanmasına yönelik stratejilerin geliştirilmesi ve bunların akılcı politikalara dönüştürülerek yaşama geçirilmesi hedefleniyor. 

Yürütülecek faaliyetler ile elde edilecek sonuçların, kentsel planlama ilkelerinde kalıcı bir farkındalık ve kapasite artışı yaratacağına inandığını ifade eden Başkan Tugay “Karşıyaka Belediyesi olarak planımızın; TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, akademisyen bilim insanları ve kurum içinden ilgili meslek mensuplarının aktif olarak görev ve sorumluluk aldığı bir yürütme kurulunun ürünü olmasını istedik. Bu tür bir iş birliği çalışması yerel yönetimler tarafından denenmemiş olup, sonucunda edinilen bilgi, deneyim ve donanımın Karşıyaka Belediyesi kurumsallığında, kentsel planlama ilkelerinde kalıcı bir farkındalık ve kapasite artışı yaratacağı düşüncesindeyiz. Çalışmaya destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Karşıyaka’nın sera gazı envanterinin, azaltım hedeflerinin ve iklim değişikliğine uyuma yönelik stratejilerin yer alacağı söz konusu planın; iklim dostu dirençli kentler oluşturulması yolunda diğer kentler için de yol gösterici olmasını diliyoruz” dedi. 

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı E. Helil İnay Kınay da “Kentsel planlamada; çevre mühendisliği bakış açısı ile iklim değişikliği ve enerji konusunda somut ve uygulanabilir hedeflerin ortaya konarak farkındalık oluşmasına katkı vereceğimize inanıyoruz. Süreçte katkı ve destekleri için Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay'a ve ekibine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 2021 bütçesi kabul edildi
Sonraki Haber Başkan Soyer ortak akıl çağrısı yaptı: Dirençli şehirleri birlikte tasarlayalım

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?