ANA SAYFA > ÇEVRE > Karşıyaka’da iklim krizi belediyeler buluşması yapılacak

Karşıyaka’da iklim krizi belediyeler buluşması yapılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da iklim krizi belediyeler buluşması yapılacak

Karşıyaka Belediyesi’nin düzenlediği Yerel Yönetimlerde Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı Belediyeler Buluşması, 25 Şubat’ta Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda yapılacak.

Saat 10.00’da CHP Genel Başkan Yardımcıları Ali Öztunç, Ahmet Akın, Seyit Torun, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili, Karşıyaka Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Özuslu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın açılış konuşmalarıyla başlayacak. Saat 11.15’te gerçekleştirilecek oturumda Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu “İklim Krizinin Etkileri Açısından Kentlerimizde Mevcut Durum ve Belediyelerimizce Sürdürülmekte Olan Uygulamalar” bakımından görüşlerini ve deneyimlerini paylaşacak. 
Saat 14.00’de “İklim Değişikliği ile Mücadele ve Uyum Kapsamında, Bilimsel, Teknik ve Ekonomik Yönleriyle Belediyeler İçin Yol Haritası” konulu oturum başlayacak. British Institute at Ankara’dan (BIAA) Dr. Ender Peker “Niyetten Eyleme: Yerel İklim Eylem Planlarını Uygulamada Yaşanan Zorluklar”; Business Resilience 360 Kurucu Ortağı Erdem Erdin “Belediyeler Yeni İklim Risklerine Nasıl Hazırlık Yapabilir, Çözümler ve Paylaşımlar”; Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü’nden Dr. Mete Çubukçu “GES Uygulamalarında Sık Yapılan Hatalar ve Çözüm Önerileri”; ENSİA Enerji Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nden Murat Güler “Yenilenebilir Enerji Kaynakları Uygulamalarında Yerel Yönetimlere Öneriler” başlıklı sunumlarını yapacak.
Ardından Prof. Dr. Koray Velibeyoğlu’nun moderatörlüğünde “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planları, Azaltım ve Uyuma Yönelik Hedefler ve Uygulamalar” konulu bir panel yapılacak. Konuşmacılar ise, katılımcı belediyelerin iklim ve çevre çalışmalarından sorumlu bürokratlarından oluşacak. Panel sonrasında zirve, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Prof. Velibeyoğlu’nun değerlendirmeleriyle sona erecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Türk Kızılay Karşıyaka Şubesi görev bölümü yaptı
Sonraki Haber İzmir Kent Konseyleri Çiğli’de buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?