ANA SAYFA > ÇEVRE > Karşıyaka’da iklim değişikliği farkındalık eğitimleri başladı

Karşıyaka’da iklim değişikliği farkındalık eğitimleri başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da iklim değişikliği farkındalık eğitimleri başladı

Karşıyaka Belediyesi, dünyanın geleceğini tehdit eden iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla, kurumsal olarak tüm birimlerinde gerçekleştireceği eğitim çalışmalarına başladı.

İklim Değişikliği Müdürlüğü’nün uygulamaya geçireceği Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı kapsamındaki eğitimlerde ilk olarak, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Saadet Çağlın tarafından, Karşıyaka Belediyesi bünyesindeki anaokulu öğretmenlerine iklim değişikliğinin nedenleri ve sonuçları anlatıldı. 

Eğitimin ikinci aşamasında da öğretmenler, edindikleri bilgileri, Karşıyaka Belediyesi İklim Değişikliği Müdürü İlker Erol ile birlikte, öğrencilere aktardı. Bu kapsamda Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı Muzaffer İzgü Anaokulu, Ahmet Piriştina Anaokulu, Mavibahçe Anaokulu, Filizler Anaokulu, Kardelenler Anaokulu, İsmail Cem Oyun Odası, Bülent Ecevit Oyun Odası’nın tamamında, video gösterimi eşliğinde eğitimler gerçekleştirildi. 6 yaş grubu öğrencilere iklim değişikliği, doğal kaynakların korunması ve günlük hayata dahil edilmesi gereken davranışlar anlatıldı. Eğitimler sonunda çocuklar, öğrendikleri bilgileri hayal dünyaları ile birleştirerek resimlere yansıttı. Çocuklar çizimlerinde; doğayla, ağaçlarla, kuşlarla, kedi ve köpekle kurdukları dış dünyanın içinde, sağlıklı ve mutlu bir yaşamı resmetti. Karşıyaka Belediyesi, “İklim değişikliğinin sebepleri ve sonuçları” konulu farkındalık eğitimlerini, ilerleyen günlerde diğer birimlerine de taşıyacak. 

Ayrıca, toplumda davranış değişikliği yaratmanın, her kesimde farkındalığın artması ile mümkün olduğunu savunan Karşıyaka Belediyesi, bu anlayışla kurum çalışanlarının vatandaşlarla iletişim içinde olduğu her hizmet alanına ‘eğitim modülü’ ekleyecek. Belediye bu modül ile enerji verimliliği, enerji ve su tasarrufu, gıda israfını önleme, ulaşımda fosil kaynaklı yakıtlardan uzaklaşma, kentsel hareketlilik, daha fazla yürüyüş, bisiklet kullanımı ve mikromobilite, doğaya saygı, yeşil alanları koruma ve yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi konularında uzman eğitimciler ile vatandaşı bir araya getirecek. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka 7 maç sonra kazandı
Sonraki Haber Zorlu Yolculuk: Midilli

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?