ANA SAYFA > ÇEVRE > Karşıyaka’da haşerelere karşı ilaçlama...

Karşıyaka’da haşerelere karşı ilaçlama...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da haşerelere karşı ilaçlama...

Karşıyaka Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye mevsimsel şartlar nedeniyle artış gösteren sinek, böcek ve haşerelere karşı etkin bir mücadele başlattı. Üreme noktaları yoğun bir şekilde ilaçlanırken, sorunun kısa sürede çözüme kavuşacağı belirtildi.

Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle büyük çoğunluğu saha çalışanı olan 25 kişilik özel ekibinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vektör mücadele ekibi ile koordineli olarak gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında ilçe genelindeki 520 odak nokta düzenli şekilde ilaçlanıyor.
Biyolojik kökenli ilaçların kullanıldığı mücadelenin hedefinde; hastalık taşıyıcı nitelikte olan sivrisinek, karasinek, pire, kene, hamam böceği ve fareler bulunuyor. Üreme noktalarını etkisiz hale getirmeyi amaçlayan bu uygulamanın yanı sıra ekipler, sırt ekipmanlarıyla sadece bahar dönemlerinde popülasyon artışı görülen yeşil alanlarda sınırlı olarak uçkun mücadele çalışması da yapıyor. Ayrıca çoklu popülasyon çıkışına neden olan dereler, yağmur suyu ızgaraları ve rögar kapakları da periyodik olarak ilaçlanıyor.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Muhtar Zenginer’in mutlu günü
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?