ANA SAYFA > ÇEVRE > Karşıyaka'da farkındalık yaratan çevre temizlik çalışması

Karşıyaka'da farkındalık yaratan çevre temizlik çalışması

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da farkındalık yaratan çevre temizlik çalışması

Her yıl tonlarca atığı geri dönüşüme kazandırarak çevreye ve ekonomiye önemli katkılar sağlayan Karşıyaka Belediyesi, çeşitli etkinlik ve eğitim çalışmalarıyla toplumsal bilincin güçlenmesine de destek veriyor.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde yürütülen hizmetler yoğun şekilde devam ederken, Avrupa Atık Azaltım Haftası dolayısıyla gençlere yönelik farkındalık yaratan bir çevre temizlik çalışmasına imza atıldı.

Müdürlükte görevli uzmanlar, İzmir Bilfen Fen Lisesi öğrencileri ile birlikte Bostanlı’da temizlik çalışması yaparak geri dönüştürülebilir atıkları topladı. Daha sonra da bunları gruplandırarak Gode Cengiz Parkı’nda bulunan geri dönüştürülebilir atık toplama kumbaralarına attı. Uzmanlar, çalışma boyunca öğrencilere geri dönüşümün önemi ve atık türleri konusunda önemli bilgiler verdi. Çevre konusundaki duyarlılıklarını uygulamalı eğitimle güçlendirme imkânı bulan öğrenciler ve velileri, Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür etti.

Geri dönüşüm konusuna hem kurumsal hem de toplumsal boyutta büyük önem verdiklerini vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırarak ve kaynak tüketimini azaltarak sürdürülebilir bir dünya hedefine ulaşmak mümkün. Biz bu anlayışı en etkin şekilde kurum içi uygulama ve hizmetlerimize yansıtıyor, aynı zamanda vatandaşlarımızı da bilinçlendirerek bireysel katkılarını arttırmalarına destek veriyoruz. Elbette geri dönüşüm bilincine sahip bir toplumun anahtarı çocuk ve gençlerdir. Geri dönüşüm bilincinin erken yaşlarda edinilmesi gerektiğine inanıyor, bu yolda bize umut veren çocuklarımızla gurur duyuyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Batur, 24 Kasım’da yine öğretmeninin yanında
Sonraki Haber İzmir Büyükşehir'in 2023 yılı bütçesi 45 milyar 100 milyon TL

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?