ANA SAYFA > ÇEVRE > Karşıyaka sahilinde deniz marulları temizleniyor

Karşıyaka sahilinde deniz marulları temizleniyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka sahilinde deniz marulları temizleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, her yıl sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde mevsimsel koşullar sonucu ortaya çıkan ve Körfez’in sığ bölgelerinde biriken deniz marulları ve kırmızı alglerin temizlenmesi için çalışmalara başladı.

İZSU Genel Müdürlüğü’nün, son günlerde deniz yüzeyinde koyu renkli çamura benzeyen görüntülerin ortaya çıkmasıyla yaptığı incelemelerde, bu duruma kırmızı alg oluşumunun neden olduğunu tespit etti.

Havaların ısınmasıyla birlikte yaygın olarak görülen ve halk arasında deniz marulu olarak bilinen yeşil yosunların da körfezde görülmeye başlaması nedeniyle harekete geçen ekipler, duruma müdahale ederek karadan ve denizden temizlik çalışması başlattı.

Deniz sıcaklığının artması ve denizdeki besleyici elementlerin çoğalmasına bağlı olarak sahile vuran deniz marullarının çürüyüp kötü kokuya neden olmaması için, ekipler karadan ve denizden temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  Toksik olmayan ve insan sağlığına zarar vermeyen doğal bozulma sürecine giren deniz marulları ve kırmızı algler kokuya neden olmaması için ekipler tarafından kontrollü şekilde toplanıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yapı incelemesi için en çok başvuru Karşıyaka’dan
Sonraki Haber Toprağa can, fabrikalara güç olacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?