ANA SAYFA > ÇEVRE > Karşıyaka Orman Fidanlığı doğaseverlerin akınına uğradı

Karşıyaka Orman Fidanlığı doğaseverlerin akınına uğradı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Orman Fidanlığı doğaseverlerin akınına uğradı

İzmir'de 1924 yılında Atatürk'ün talimatıyla kurulan ve kentin önde gelen oksijen kaynaklarından olan Karşıyaka Orman Fidanlığı, bitki ve ağaç türlerine merakı olanlar için düzenlenen eğitimlere de ev sahipliği yapıyor.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Torbalı Orman Fidanlık Müdürlüğü'ne bağlı Karşıyaka ilçesinde beton blokların arasında 17 bin metrekarelik alanda yer alan orman fidanlığının Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası'nda da doğaseverlerin akınına uğradığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Torbalı Orman Fidanlık Müdürü Ali Sarıbaş, fidanlık içinde 300'den fazla bitki türü bulunduğunu belirtti.

Karşıyaka Orman Fidanlığının 1924 yılından bu yana ağaçlandırma sahalarının yanı sıra kamu ve özel sektörün park bahçe tanziminde kullanılabilecek her türde boylu, formlu fidan taleplerini karşıladığını belirten Sarıbaş, şunları kaydetti: "Fidanlığın her gün özellikle anaokulu ve ilkokul çağındaki öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan yüzlerce ziyaretçisi oluyor. Çocuklar, ormanların tohumdan fidana, fidandan ağaca olan öyküsünü dokunarak, görerek burada öğreniyorlar. Bunun orman sevgisi ve bilincinin aşılanmasına büyük faydası var. Kapılarımız hafta içi mesai saatlerinde ve cumartesi günleri de öğleye kadar ağaca ve ormana sevdalı olan, bitki ve ağaç türleri konusunda merakı olan, öğrenmek isteyen 7'den 77'ye tüm vatandaşlara açık. Burada ücretsiz olarak bitki ve ağaç türleri hakkında eğitimler veriyor, CD, afiş ve broşürler dağıtıyoruz."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber En çok Bostanlı'da ev aranıyor
Sonraki Haber Karşıyaka'da kız arkadaşını beyzbol sopasıyla darp ettiği iddiasıyla tutuklandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?