ANA SAYFA > ÇEVRE > Karşıyaka iklim değişikliğine hazırlanacak

Karşıyaka iklim değişikliğine hazırlanacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka iklim değişikliğine hazırlanacak

Karşıyaka Belediyesi, dünyanın geleceğini tehdit eden iklim değişikliğinin zararlı etkilerine karşı önlemler almak ve karbon ayak izini azaltmaya yönelik stratejiler geliştirmek üzere ‘İklim Değişikliği ve Uyum Birimi’ kurdu. Karşıyaka Belediye Meclisi’nde alınan kararla faaliyete geçirilen birim; alanında İzmir’de ilk, Türkiye genelinde de çok az sayıdaki örnekten biri oldu.

Karşıyaka Belediyesi bünyesindeki ilgili müdürlüklerden uzmanların dahil olduğu birim, öncelikle Başkanlar Sözleşmesi (Covenant of Mayors) kapsamında ‘Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’ hazırlayacak. Karşıyaka özelinde iklim değişikliği ile ilgili riskleri ortaya koymak için çalışmalar yapılacak. Belediye tarafından gerekli tedbirlerin alınması, kentin şartları da dikkate alınarak uygun iç ve dış politikaların belirlenmesi sağlanacak. 

Küresel ısınmanın ve beraberinde gelen iklim değişikliğinin temel sorumlusu olan ‘karbon ayak izini’ azaltmaya yönelik stratejiler geliştirilecek, bireyleri teşvik etmek ve bilinçlendirmek için eğitim faaliyetleri gerçekleştirilecek. Birim; iklim değişikliği ile ‘mücadele’ kadar önemli olan ‘uyum’ odaklı çalışmaların, kurumsal düzeyle sınırlı kalmayıp İzmir ve ülke çapında yaygınlaştırılması için de öncü bir misyon üstlenecek. Yurtiçinde ve uluslararası çapta ilgili kurumlarla bilgi alışverişinde bulunulacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri ile iş birlikleri kurulacak. 

İklim değişikliğiyle mücadele etmek ve uyum planları geliştirmek için örnek bir adım attıklarını kaydeden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Paris Anlaşması’nın ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde 2030 yılına kadar küresel ısınmayı 1,5 derece sınırında tutmak için yerel yönetimlere büyük sorumluluk düşüyor. Bu amaçla kurduğumuz uzman ekip, Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planımızı hazırlayacak ve iklim değişikliği ile mücadele, zararlı etkilerin yönetilmesi ve kentimizin hem mevcut hem de olası tehlikelere karşı hazırlıklı hale gelmesi için çalışmalar yürütecek. Temel hedefimiz başta kentimizi ve kentlimizi ‘dirençli’ hale getirmek, ardından da yapacağımız çalışmalarla diğer yerel yönetimlere ve ülkemize örnek olabilmektir” dedi. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka kupada Türk Telekom karşısında
Sonraki Haber Karşıyakalı Master yüzücüden iki madalya

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?