ANA SAYFA > ÇEVRE > İzmir’de belediyelerde 2,1 milyon ton atık toplandı

İzmir’de belediyelerde 2,1 milyon ton atık toplandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir’de belediyelerde 2,1 milyon ton atık toplandı

Belediyelere uygulanan 2018 yılı Belediye Atık İstatistikleri Anketi sonuçlarına göre İzmir’de belediyelerin tamamında atık hizmeti verildiği tespit edildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğü'nün verdiği bilgiye göre İzmir’de atık hizmeti veren belediyeler tarafından 2 milyon 132 bin ton atık toplandı.

Üç büyük şehirde toplanan kişi başı günlük ortalama atık miktarının İstanbul için 1,28 kg, Ankara için 1,18 kg ve İzmir için 1,36 kg olduğu tespit edildi. İzmir’de atık hizmeti verilen belediyelerde toplanan 2 milyon 132 bin ton atığın yüzde 84,7'si düzenli depolama tesislerine, yüzde 8,9'u geri kazanım tesislerine ve yüzde 6,5'i belediye çöplüklerine gönderilerek bertaraf edildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’da renkli festival
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka'nın gençleri TED Ankara Kolejliler'e kaybetti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?