ANA SAYFA > ÇEVRE > İzmir'de 400 Bin Dekar tarım arazisi sulanmaya başladı

İzmir'de 400 Bin Dekar tarım arazisi sulanmaya başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'de 400 Bin Dekar tarım arazisi sulanmaya başladı

Egenin incisi İzmir’de Mayıs ayında başlayan 2020 yılı sulama sezonunda toplam 400 bin dekar tarım arazisi sulanacağını açıklayan DSİ Genel Müdür V. Kaya Yıldız, ’İzmir ilimiz ve ilçelerinde yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 520 Milyon TL katkı sağlanması hedeflenmekte olduğunu ifade etti.

Devlet Su İşleri Genel Müdür V. Kaya Yıldız bununla birlikte İzmir ilinde en önemli sulama projelerinin başında Menemen Ovası Sulamasının geldiğinin altını çizerek, iş kapsamında 190 bin 500 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak olup bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 248 Milyon TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirterek, DSİ olarak ülke tarımı ve ülke insanı için özveri ile çalışmaya devam etmektedir. Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, kapalı sistem sulamanın yaygınlaşmasını ve sulamada su tasarrufu sağlanmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde kararlılıkla sürdürüyoruz. ‘dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mavi Yolculuk turizmin yıldızı olacak
Sonraki Haber Apartman Festivali'ne katılım sürüyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?