ANA SAYFA > ÇEVRE > ''Cumhuriyetin 100. Yılı Ege Üniversitesi Hatıra Ormanı'' ağaçlandırma çalışmaları başlıyor

''Cumhuriyetin 100. Yılı Ege Üniversitesi Hatıra Ormanı'' ağaçlandırma çalışmaları başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Cumhuriyetin 100. Yılı Ege Üniversitesi Hatıra Ormanı'' ağaçlandırma çalışmaları başlıyor

Son yıllarda ağaçlandırma çalışmalarına hız kazandıran Ege Üniversitesi, Orman Genel Müdürlüğü ile bu alanda önemli bir protokole imza attı.

Her iki kurum arasında imzalanan protokolle “Cumhuriyetin 100. Yılı Ege Üniversitesi Hatıra Ormanı”nın oluşturulması için ağaçlandırma çalışmaları başlayacak. Protokol, EÜ Senato Salonunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak ve İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince tarafından imza altına alındı. Protokol törenine; EÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ersan, Prof. Dr. İlkin Şengün, Prof. Dr. Banu Yücel ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

“Gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak istiyoruz”
Protokol ile ilgili bilgi veren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak, Türkiye’nin yeşil vizyonuna katkı sağlamak adına önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızın başında da ağaçlandırma faaliyetleri geliyor. Orman Genel Müdürlüğü ile yaptığımız protokol kapsamında ‘Cumhuriyetin 100. Yılı Ege Üniversitesi Hatıra Ormanı’nın oluşturulması adına çalışmalara başladık. Ormanımızın oluşturulması adına 2 bin fidanı Orman Genel Müdürlüğümüze bağışladık. Yurdumuzun orman varlığının artırılmasında halkımızın katılımını sağlamayı, vatandaşlarımıza ağaç ve orman sevgisini aşılamayı, ticari ve sanayi kuruluşlarının atmosfere saldıkları sera gazlarının dikilecek fidanlarla nötralize edilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.   Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında pek çok anlamlı etkinliğe imza attık. Gelecek nesillere bırakılacak en güzel hatıranın daha yeşil bir dünya olacağına inanıyoruz. Katkılarından dolayı Orman Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Hatıra ormanımız, ülkemize ve üniversitemize hayırlı olsun” dedi.

İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince ise, “Ege Üniversitesine ağaçlandırma ve ormanlarımız konusunda gösterdiği hassasiyet için teşekkür ediyoruz. Daha önce de Üniversitemiz ile ağaçlandırma alanında çalışmalar gerçekleştirmiştik. El ele vererek Ülkemizi daha yeşil hale getirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Efes Selçuk yeni bir meydan kazanıyor
Sonraki Haber Bugün hava memleket gibi kokuyor burnuma…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?