ANA SAYFA > ÇEVRE > Cihat Kora’ya Hatıra Ormanı

Cihat Kora’ya Hatıra Ormanı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Cihat Kora’ya Hatıra Ormanı

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Alkim Grup Kurucusu ve Onursal Başkanı, hayırsever İzmirli iş insanı Cihat Kora anısına Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte Buca Kaynaklar’da hatıra ormanı oluşturuldu.

13 Haziran 2020 tarihinde 93 yaşında vefat eden Cihat Kora için hazırlanan Hatıra Ormanı’nın fidan dikimi, doğum günü olan 5 Mart tarihinde yapıldı. Törene Tülay Kora, Özay Kora, Ferit Kora ve aileleri, Alkim Grup yönetici ve çalışanları, Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Cihat Kora Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. 
 
Törende aile adına bir konuşma yapan Özay Kora, geçtiğimiz yıl kaybettikleri babaları adına hazırlanan hatıra ormanının kendileri için paha biçilemez değerde olduğunu söyledi. 

Cihat Kora’nın Atatürk ilkeleri doğrultusunda sarsılmaz düşünce biçimine sahip bir iş insanı olduğunu söyleyen Özay Kora, “Babam her zaman akıl ve bilime dayalı duruşu ile bizlere hep yol gösterdi. Eğitime yaptığı katkılarını saymakla bitiremeyiz. Bugün burada aslında bunun karşılığını da alıyor diyebiliriz. Kendisini seven, babamın değerlerine sahip çıkan öğrenci ve öğretmenlerini gördükçe hem büyük bir gurur hem de büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.  

Duyguları kelimelere döküp anlatmanın çok zor olduğunu ifade eden Özay Kora, “Aile için duygu dolu bir an yaşıyoruz. Bugün aynı zamanda babamın doğum günü. Burada bir araya gelen dostlarını, sevenlerini, öğrenci ve öğretmenlerini görmek hepimizi çok mutlu etti. Gelen, fidan diken, bir küçük fidana can suyu veren tüm dostlara teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Daha sonra Cihat Kora Anadolu Lisesi’nin öğretmenleri ve mezun öğrencileri de birer konuşma yaparak Cihat Kora’yı andılar. Konuşmalardan sonra 3 bin fidanın dikimini Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve katılımcılar birlikte gerçekleştirdiler. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Acil Çözüm Ekipleri Bornova’nın mahallelerinde işbaşı yaptı
Sonraki Haber Çiğli Belediyesi’nden sokak sakinlerine 7/24 Acil Servis Hizmeti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?