ANA SAYFA > ÇEVRE > Bir Fidan Bir Dünya ile ağaçlandırma çalışmaları başlıyor

Bir Fidan Bir Dünya ile ağaçlandırma çalışmaları başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bir Fidan Bir Dünya ile ağaçlandırma çalışmaları başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iklim krizi ve kuraklığa dirençli İzmir vizyonuyla başlattığı Bir Fidan Bir Dünya kampanyası, ağaçların dikim zamanının gelmesiyle bu yıl yeniden başlıyor. “birfidanbirdunya.org” sitesinden satın alınan fidanlarla İzmir’in birçok farklı noktasında binlerce ağaç toprakla buluşacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iklim krizi ve kuraklığa dirençli bir İzmir yaratma hedefiyle başlattığı Bir Fidan Bir Dünya kampanyası, ağaçların dikim zamanının gelmesiyle bu yıl yeniden başlıyor. Proje kapsamında önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da birfidanbirdunya.org sitesinden alınan fidanlarla İzmir’in birçok farklı noktasında binlerce ağaç toprakla buluşacak.
 
15 bin fidan toprakla buluşacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İzDoğa’nın yürüttüğü Bir Fidan Bir Dünya kampanyası ile 2023 yılında Ocak ayından başlamak üzere Mart ayına kadar 11 ayrı noktada en az 15 bin fidan dikilecek. Ağaçlandırılacak 11 alan Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Karşıyaka ve Menderes olmak üzere altı ilçede yer alıyor.
 
İzmir’in iklimine uygun bitkiler seçiliyor
Bir Fidan Bir Dünya kampanyası kapsamında yapılan ağaçlandırma çalışmalarında kullanılan bitkiler büyük bir titizlikle seçiliyor. Çalışmalarda İzmir’in iklim ve doğasına özgü ve yoğun bakım gerektirmeyen türler tercih ediliyor.
Bağış yapmak isteyen kişi veya kurumlar birfidanbirdunya.org sitesine girip Anadolu palamut meşesi, defne, menengiç, dağ çileği, ahlat, zakkum, delice zeytin, sandal, sakız, keçiboynuzu, yabanmersini veya dikilen fidanların dış etkenlerden zarar görmeden büyümesini sağlayan fidan kucağı satın alabiliyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Enterprise İle Kolay Araba Kiralama
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, UCAM Murcia karşısında

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?