ANA SAYFA > ÇEVRE > 3. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi Karşıyaka'da

3. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi Karşıyaka'da

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
3. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi Karşıyaka'da

Sürdürülebilir Yaşam Derneği (SUYADER), 3. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresi’ni, "Cumhuriyetimizin 100. Yılında Sürdürülebilir Geleceği Birlikte Tasarlamak" temasıyla 9-10 Kasım tarihlerinde Karşıyaka'da gerçekleştirecek.

Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Salonu’nda yapılacak olan kongreye, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, gıda toplulukları, üreticiler, tüketiciler, uluslararası sivil toplum kuruluşları ve sürdürülebilirlik alanında uğraş veren özel sektör kuruluşları ile bu alanda çalışmalar yürüten gönüllüler katılacak.
 
Sürdürülebilir bir geleceğe dair yürüttüğü çalışmalarına değişen dünya normlarına göre son dönemde hız veren Sürdürülebilir Yaşam Derneği (SUYADER), 3. Uluslararası Sürdürülebilir Yaşam Kongresini Ankara’dan sonra bu kez İzmir’de gerçekleştiriyor.  Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Salonu'nda iki gün süreyle düzenlenecek olan kongrede, Sürdürülebilir Gıda Sistemleri ve Sağlıklı Beslenme Modelleri, Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları, Tarım ve Beslenmede Sürdürülebilir Teknoloji Uygulamaları, Biyoçeşitlilik, Gıda Toplulukları, Gıda, Beslenme ve İklim Okuryazarlığı, Yoksulluk, Açlık ve Gıda Güvencesizliği, Gıda Egemenliği , İklim Adaleti, Kriz Ortamında Gıda, Beslenme ve Sağlık, Küresel Isınma ve Sağlık Sonuçları, Sürdürülebilir Gastronomi, Sürdürülebilir Kentler, Sürdürülebilir Yaşam için Disiplinler Arası Dayanışma, Göç ve Sürdürülebilirlik konuları ele alınacak.
 
Sürdürülebilir Yaşam Derneği Başkanı Prof. Dr. Emine Aksoydan, ”Cumhuriyetimizin 100. Yılında Sürdürülebilir Geleceği Birlikte Tasarlamak” ana temasıyla düzenlenecek olan kongrenin aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yılında olması bakımından büyük bir anlam ifade ettiğini belirtti.
 
Uluslararası nitelikteki Kongreye, Türkiye ve çok sayıda ülkeden bilim insanının katılacağını bildiren Aksoydan, “İçinde yaşadığımız dijital çağın sağladığı kolaylıklara hızla uyum sağlarken sürdürülebilirliği önceleyen geleneklerimizden kopmadan, gezegeni birlikte paylaştığımız diğer canlılarla dost bir yaşamı sürdürmenin mümkün olduğu bir ekosistemi birlikte nasıl inşa edebileceğimizi ve nasıl sürdürebileceğimizi konuşacağımız, disiplinler arası işbirliği ile yeni çalışma alanları ve projelerin ortaya çıkacağı kongremize sürdürülebilir bir yaşam hedefleyen herkesi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği alım fiyatını açıkladı
Sonraki Haber İGC Basın Ligi için kuralar çekildi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?