ANA SAYFA > ALIŞVERİŞ > İzmir’e Yakın Tatil Rotaları

İzmir’e Yakın Tatil Rotaları

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir’e Yakın Tatil Rotaları

İzmir’e yakın konumda bulunan bölgelerde keyifli bir tatil yapmak isteyenler şu anda en doğru adreste bulunuyor.

Çünkü kente yakın en güzel tatil lokasyonlarını sizler için araştırdık ve işte sonuçlar!

  • Dikili

İzmir’in kuzeyinde yer alan Dikili, kendine has doğası ve 40 km uzunluğundaki enfes kumsalı ile tatil yapmak için en ideal yerlerden biridir. Özellikle şifalı suları ve kaplıcaları, kaplıca turizmi açısından da bu bölgeyi özel kılıyor. Sadece kaplıcalardan faydalanmak için her yaz mutlaka Dikili’de zaman geçiren yüzlerce kişi bulunuyor.

  • Çandarlı

Çandarlı ise Dikili’ye oldukça yakın bir yerde bulunuyor ve Kraliçe Kenti olarak anılıyor. Bol bol gezmek isteyenler için harika bir seçenek olan Çandarlı’da görülmeye değer yerlerin sayısının bir hayli fazla olduğunu belirtmeliyiz. Kentin eski dönemlerde Amazonlar tarafından kurulduğu düşünülüyor ve bu yönüyle de yurt dışından da pek çok ziyaretçiyi ağırlamaya devam ediyor. Gittiğinizde mutlaka Çandarlı Kalesi’ne de çıkın ve muazzam manzaranın tadını çıkarın.

  • Foça

Foça her yıl hem yerli hem de yabancı turistleri ağırlayan oldukça popüler bir tatil beldesidir. İzmir’de yaşayanların kış mevsiminde bile kentten biraz uzaklaşmak istediklerinde rotayı çevirdikleri en gözde yerlerin başında da Foça geliyor. Gönlünüzce tatil yapabileceğiniz ender yerlerden biri olduğunu da belirtmeliyiz. Çünkü hem kalabalık hem sakin, hem eğlenceli hem de tarihi yerlerin sayısı bir hayli fazla! Bu sayede hayal ettiğiniz gibi bir tatil yapmanız da gayet mümkün olabiliyor.

  • Ayvalık

Özellikle huzurlu bir tatil yapmak isteyenlerin gözdesi Ayvalık oluyor. 100 km’den daha fazla kıyı şeridine sahip olması ise deniz manzaralarıyla görenleri büyülemesini sağlıyor. Ayvalık’ta konaklamak için de yer bulma derdi yok, çok sayıda otel seçeneği var ve bu da ani bir tatil planı yapanların da rahatlıkla Ayvalık’ı tercih etmesini sağlayan unsurlardan biridir. Eğer İzmir’e yakın diğer tatil beldelerini de ziyaret etmek isterseniz Adnan Menderes araç kiralama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Havalimanından kiraladığınız aracı teslim alma şansınız olduğundan zamanınızı da yola değil tatile ayırmış olacaksınız. Bununla birlikte İzmir kent merkezini de gezme imkanınızın olacağını unutmayın.

Tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'nın Sürdürebilirlik Manifestosu hazır
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, Berkan Durmaz ile uzattı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?