ANA SAYFA > ALIŞVERİŞ > İsg İş Yerinizde Güvenli Çalışma

İsg İş Yerinizde Güvenli Çalışma

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İsg İş Yerinizde Güvenli Çalışma

İş kazaları son yıllarda ülkemizde oldukça artmış, çalışanların ve işverenlerin büyük sorunu haline gelmiştir.

Çalışırken iş yerinde veya evinizde güvenli bir çalışma ortamı yaratmak ve yaptığınız işe uygun İsg kullanmak vücut sağlığınızı koruyacaktır. Yaptığınız işe uygun kişisel koruyucu ekipmanları kullanmanız sizi koruyacaktır. İş kazalarının nerde nasıl ve ne zaman olacağını kimse bilemez. Çocuklarınızı ve geleceğinizi düşünüyorsanız çalışırken kişisel koruyucu ekipman kullanmalısınız. Bir iş kazası sonucu uzuvlarınız kaybedebilir özürlü hale gelebilir ve bir daha çalışamayabilir, yürüyemeyebilirsiniz. Basit iş kazalarını önlemek çok ucuz ve kolaydır. İsg kullanarak hayata güvenle bakabilirsiniz. Gürültülü bir işte çalışıyorsanız kulak koruyucusu kullanmalısınız. Kulak koruyucularını kullanmazsanız önemli bir meslek hastalığı olan işitme kayıplarına yakalanabilirsiniz. İşitme kayıplarının maalesef ilacı, tedavisi ve ameliyatı yoktur. Kuşların, çocukların ve hayatın seslerini duymak için gürültülü işlerde kulak koruyucu kullanın.

İş Güvenliğinin Önemi

Kişisel koruyucu donanımlar, baş koruyucuları, yüz koruyucuları, kulak koruyucuları, el ve ayak koruyucuları olarak sınıflandırılabilirler. Baş koruyucuları baretler inşaatlarda, madenlerde ve saha çalışmalarında başa yüksekten düşen cisimler için ve takılıp yere düşmelerde başın darbe almasını engeller. Yüz ve göz koruyucuları iş gözlükleri, yüz siperlikleri ve kaynakçı gözlükleridir. Yaptığınız kaynak işine uygun, mevcut standartlarda bir kaynak gözlüğü kullanmanız göz sağlığınızı koruyacaktır. Kulak koruyucuları, kulak tıkaçları ve manşonlu kulaklıklar yüksek sesin kulak sağlığınıza zarar vermesini engeller. Yaptığınız işe uygun eldivenler, metal işinde iseniz kesilme direnci yüksek, kimyasal malzemeler ile çalışıyorsanız kimyasal direnci yüksek kauçuk eldivenler kullanarak ellerinizi tehlikelere karşı koruyabilirsiniz. Ayak koruyucuları, çelik burunlu iş ayakkabıları, çelik tabanlı iş ayakkabıları, elektrikçiler için yalıtkan iş ayakkabılarıdır. Ayaklarınıza ağır bir malzeme düştüğünde parmaklarınızın ezilmesini, kesilmesini ve kopmasını önlerler.

Çalışma yaptığınız ortamda İsg olması mevzuata göre zorunlu olup çalışanların uyarılmasını sağlayan, o alandaki tehlikeleri ve önlemleri hatırlatan levhalardır.

https://www.mayshop.com.tr sitesinde iş güvenliği ekipmanları, iş güvenliği kişisel koruyucu donanımları ve iş güvenliği levhalarını bulabilir ve kolayca satın alabilirsiniz. Mevzuata uygun, ce etiketli, uygun standartlarda, farklı ürün yelpazesinde, ergonomik ve rahatlığı ön plana alan ekipman anlayışı ile güvenle alışveriş yapabilirsiniz.

Tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Filede Karşıyaka Sakız Adası dostluğu…
Sonraki Haber Karşıyaka filede 2. maçını da kazandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?