ANA SAYFA > ALIŞVERİŞ > En Hızlı 2. El Araç Satış Yöntemleri Nelerdir?

En Hızlı 2. El Araç Satış Yöntemleri Nelerdir?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
En Hızlı 2. El Araç Satış Yöntemleri Nelerdir?

Anında araç satışı, kredi faiz oranları, ÖTV Zam oranları ve sıfır araç fiyatlarının yukarı çıkmasıyla, 2. El araç piyasasının en çok tercih edilen araç satış yöntemlerinden birisidir.

Anında araba satışı için, dolandırıcılık ihtimalini sıfıra indirmek ve noter araç satış işlemlerini kolaylaştırmak, gerekli belgeleri önceden toplamak ve olası aksaklıkları önceden çözümlemek gerekmektedir. Bu haber yazısında, 2. El Araç fiyatlarının düştüğü 2021 Şubat ayında, araç alım ve satım işlemlerine hız kazandırmak isteyen araç sahiplerine ve taliplerine yardımcı olunacaktır.

Hızlı araba satış yöntemleri aşağıdaki gibidir.

  1. Galerilere Araç Satışı

Aracını anında satmak isteyen araç sahiplerinin yaşadığı zorluklardan birisi, araç satışı için gerekli alıcıyı, gerektiği hızda bulamadığında, uygun bir fiyat ile araç satın alan araba galericisi bulmaktır. Çoğunlukla, araç galerileri, 2. El araçları piyasa değerinin fazla altında satın aldığı için ister istemez bu durum, anında araç satmak isteyen araç sahipleri için çok tercih edilmemektedir. Ancak, galerilerdeki araç fiyatlarını düzenli şekilde takip ederek, gerekli araç satış hızını elde etmek için gerekli araç galerisi araç satım koşullarını sağlamak mümkündür. Yeniköy Motors, Eminotomotiv, Dod, Otomerkezi bu noktalarda örnektir.

  1. İnternet Üstünden Araç Satışı

İnternet üstünden araç satışı, araç sahiplerinin hızlı araç satmak için takip edebileceği yöntemlerden bir diğeridir. Hızlı araç satışı için, araç satım sitelerine ilan açmak mümkündür. Günümüzde, 2. El araç piyasasının %62.43’ü internet üstünden araba satış siteleri ile ilerlemektedir. Arabam.com, Tasit.com, Sahibinden.com gibi pek çok websitesi her ay milyonlarca araç sahibinin araçlarını satmalarına aracılık eden en büyük şirketlerin sadece bazılarıdır.

İnternet üstünden araç satışı sırasında, araç satımının güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi için mutlaka, expertiz güvenliği dikkate alınmalıdır.

  1. VavaCars Gibi Kuruluşlara Yapılan Araç Satışları

VavaCars hızlı araç satışı için seçeneklerden birisidir. Araç galerileri gibi piyasa değerinin altında değil, aracın piyasa değerinde satılmasını sağlamak için çalıştığını söyleyen firma, aynı zamanda noter işlemlerini de araç sahibi adına halletmektedir. Dolandırıcılık gibi ihtimalleri de 0’a indirdikleri için, VavaCars hızlı araç satışı için önemli seçeneklerden birisidir.

"Firma, model, araç durumuna göre piyasa değerinde verilen araç satın alım teklifleri için aşağıdaki bağlantıyı taki pedebilirisiniz. VavaCars dışında, Otomerkezi gibi bazı diğer kuruluşlar da aynı hizmeti sunmaktadır.

https://tr.vava.cars/sell"

  1. 2. El Araba Pazarında Araç Satışları

2. El pazaryerlerine giderek, bazı durumlarda aracınızı anında satmanız mümkün olabilir. Bunun için fiyatların ani şekilde düştüğü, araç Pazar yerlerinde uzun süredir araç bulamayan alıcılarla pazarlık payını bırakarak görüşmeniz yardımcı olacaktır. 2. El araç Pazar yerleri hakkında, en önemli dikkat edilmesi  gereken husus ise araç satın alımı ve satışı sırasında, görüşülen kişilerin güvenilirliğidir. Bu nedenle, araç galericileri veya VavaCars, Otomerkezi, Otonet gibi bazı kuruluşlar, anında araç satımı için daha güvenilir olarak öne çıkmaktadır.

  1. Otoparklara ve Oto Yıkamacılara Yapılan Araç Satışları

Otoparklarda ve oto yıkamacılarda, her zaman için hazır araç satış ilanları görmeniz mümkündür. Aynı zamanda, bazı araç satın almak isteyen kişiler, satın almak istedikleri araçlarla ilgili olarak, oto yıkamacı veya otopark sahiplerine, haber vermektedir. Eğer, satmak istediğiniz araç, ilgili noktalarda araç satın almak isteyen kişilerin isteklerine uyuyor ise siz de anında araç satışı gerçekleştirebilirsiniz.

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde, otopark ve oto yıkamacı noktalarında, anında araç satışı gerçekleştirmek mümkündür. Bazı durumlarda, araç sahipleri, araçlarını bırakarak dahi bu işletmelerde sergilemektedir.

Bu haber yazımızda, 2. El araç fiyatlarının düştüğü bu aylarda, anında araç satışı gerçekleştirmek isteyen araç sahiplerine rehberlik etmek istedik. Hızlı biçimde otomobil satmak isteyen tüm vatandaşların, işine yaraması dileğiyle.

Tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gaziemir’in Festival Alanı yeni yüzüne kavuştu
Sonraki Haber Özel öğrencilere Müze de Öğreniyorum projesi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?