ANA SAYFA > GÜNDEM > IMPR Ege'deki yabancılar için konferans verecek

IMPR Ege'deki yabancılar için konferans verecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
IMPR Ege'deki yabancılar için konferans verecek

Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR) 1 Aralık 2016 tarihinde Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği işbirliği ile “Ege Bölgesinde Geçici Koruma Altındaki Yabancıların Çalışma Koşulları, İstihdam Süreci ve Piyasaya Erişimi” adı altında bir konferans düzenleyecek.

Konferansta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri  ve  İzmir’den kamu kurum ve kuruluşları, ulusal ve uluslararası sivil toplum örgütleri, sendikalar, sanayi ve ticaret odaları temsilcileri yer alacak.
İzmir Swissotel Büyük Efes'te düzenlenecek konferansa, Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR) Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan’da katılacak.
Ortadoğu uzmanı olan Prof. Dr. Ayhan, “Arap Baharı” konusunda TV’lerde açık oturumlara katılan önemli bir bilim insanı olarak biliniyor.
Türkiye, Suriye'de ve dünyanın çeşitli yerlerinde devam edegelen krizler ile beraber, Türkiye'de her geçen gün artan mülteci sayısı karşısında gerek Geçici Koruma Kanunu gerekse tüm mülteciler için tanımış olduğu çalışma hakkı ile konuya son derece stratejik ve olumlu bir yaklaşım gösteriyor.

IMPR HUMANITARIAN HAKKINDA

IMPR-Humanitarian, bir sivil toplum kuruluşu olarak, mülteci hakları, doğal afetler, krizler, çatışmalar, insan hakları ihlallerinden etkilenmiş birey ve toplulukların ihtiyaçlarını, sorunlarını, yaşam koşullarının iyileştirilmesini ve temel gereksinimlerin karşılamalarına katkı sağlayan bir insani yardım kuruluşudur.
Mültecilerin geçim kaynakları ve iş olanaklarına erişimlerine ilişkin faaliyetleri 15 Ocak 2016 tarihinde Resmî Gazetede ‘Geçici Koruma Altındaki Yabancıların Çalışma İzni’ne yönelik yayınlanan düzenleme sonucunda genişleyerek hızlanmış. Çalışma izinleri yönetmeliğine müteakiben Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR) olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile birlikte İzmir’de bulunan temsilciliği dahil 13 ilde çalışma izni yönetmeliği ve prosedürlerle ilgili bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları yürütmektedir.

Haber: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Türkiye'deki Fen Öğretmenleri İzmir'de toplanacak
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?