ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Mavişehir Opera binası 2. kez ihaleye çıktı

Mavişehir Opera binası 2. kez ihaleye çıktı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mavişehir Opera binası 2. kez ihaleye çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka Mavişehir’de yapılacak, projesi yarışmayla elde edilen opera binası için 26 Nisan’da ihale yapılacak.

 Aralık 2016’da yapılan ilk ihale, beş teklifin de geçersiz olması gerekçesiyle iptal olmuştu.İzmir Büyükşehir Belediyesi, projesini "Ulusal Mimari Yarışma" ile belirlediği, mimarisi ve teknik donanımı ile Avrupa'daki sayılı örnekler arasında yer alacağı açıklanan yeni opera binası için ikinci kez yapım ihalesine çıktı. Aralık ayında yapılan ve 5 firmanın teklif verdiği ihalenin inceleme ve değerlendirme süreci sonunda komisyon, tekliflerin hiçbirini geçerli bulmadı.
İzmir Büyükşehir, ihalenin 26 Nisan 2017'de, saat 10.00'da gerçekleştirileceğini duyurdu. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve belgelerin taşıması gereken kriterler başlığı altında katılımcı firmalardan istenen iş deneyim belgeleri bölümünde de bir takım düzenlemelere gidildiği görüldü. Buna göre iptal edilen ihale şartnamesinde yer alan, "son 15 yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında taahhüt edilen ve teklif edilen bedelin oranı yüzde 75'ten az olmama" şartında oran, yüzde 60'a düşürüldü.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf, kritik Niğde Belediyespor virajında
Sonraki Haber Murşide Altınçubuk’lu kızlar potada finallere kaldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?