ANA SAYFA > EKONOMİ > Konut satışlarında en fazla düşüş Karşıyaka'da

Konut satışlarında en fazla düşüş Karşıyaka'da

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Konut satışlarında en fazla düşüş Karşıyaka'da

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, 2017 yılı Şubat ayında İzmir’de 6 bin 290 olan konut satışı, 2018 yılı Şubat ayında yüzde 5,2 oranında azalarak 5 bin 965 oldu.

İzmir'de ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26,4 oranında azalarak  bin 908 oldu. Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 32'si ipotekli satış olarak gerçekleşti. İpotekli satışların yüzde 37’si ilk satış, yüzde 63’ünü ise ikinci el satışlar oluşturdu. Diğer konut satışlarının ise yüzde 43’ünü ilk satışlar, yüzde 57’sini ikinci el satışlar oluşturdu.

Konut satışlarında Buca birinci, en fazla düşüş Karşıyaka’da

Nüfusu 150 bin üzeri ve konut satış sayısı yüksek olan ilçelerde, İzmir'de 2018 Şubat ayında en fazla konut satışı Buca 'da gerçekleşti. 2018 Şubat ayında Buca'da 831 konut satılırken, Buca 'yı 601 konut satışı ile Karşıyaka, 487 konut satışı ile Torbalı, 440 konut satışı ile Karabağlar, 407 konut satışı ile Çiğli, 369 konut satışı ile Bornova, 330 konut satışı ile Menemen, 322 konut satışı ile Konak ve 286 konut satışı ile Bayraklı takip etti. Konut satışlarında bir önceki yılın aynı ayına göre en fazla azalış %20 ile Karşıyaka’da oldu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Danimarkalı firmaların gözü İzmir’de
Sonraki Haber KSK eski başkanı Mutlu Altuğ Disiplin Kurulu'na sevk edildi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?