ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Karşıyaka’da engelsiz sinema günleri başlıyor

Karşıyaka’da engelsiz sinema günleri başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da engelsiz sinema günleri başlıyor

Karşıyaka Belediyesi, İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi Görme Engelliler Bölümü ve Sesli Betimleme Derneği işbirliğiyle ikinci kez ‘Sesli Betimleme Sinema Günleri’ düzenleyecek. “Bu sesi görün” sloganıyla gerçekleştirilecek organizasyon, 14 Aralık’ta Hint filmi ‘Milyoner’ ile başlayacak.

Sesli betimleme teknolojisi sayesinde görme engelli bireylere kesintisiz film keyfi yaşatacak organizasyon, önümüzdeki Nisan ayına kadar devam edecek. Her ay farklı bir film, sesli betimleme uygulaması ile Çarşı Kültür Merkezi’nde perde açacak. Konuşmanın bulunmadığı sahnelerde görme engelliler için mekân, kişiler ve sessiz gelişen olaylar betimlenerek anlatılacak.

İlk gösterim 14 Aralık’ta yapılırken; 10 Ocak, 15 Şubat, 14 Mart ve 11 Nisan 2019’da da farklı filmler sinemaseverlerle buluşacak. Görme engelliler, (0232) 483 38 46 / 126 numaralı telefonu arayıp isimlerini yazdırarak film gösterimlerine ücretsiz olarak katılabilecek.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Görme engeli olan bir kişinin günlük hayatta her zaman sesli betimleme teknolojisiyle film izleme şansı ne yazık ki yok. ‘Bu sesi görün’ sloganıyla düzenlediğimiz organizasyon ile görme engelli vatandaşlarımıza bu imkanı sunuyoruz. Hayatın her alanında engelleri birlikte aşmaya devam edeceğiz” dedi.


 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Belediyespor, Maliye Piyango ile berabere kaldı
Sonraki Haber Karşıyaka devre arasına 3 puanla girmek istiyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?