ANA SAYFA > EKONOMİ > İzmir’e Güney Afrikalı çıkarması

İzmir’e Güney Afrikalı çıkarması

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir’e Güney Afrikalı çıkarması

Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Başkonsolosu Tamer Taşkın, 29 Ağustos Pazartesi günü Cape Town Belediye Başkanı Patricia de Lille’in de aralarında bulunduğu kamu ve özel sektör temsilcilerinden oluşan 12 kişilik heyetin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak İzmir’i ziyaret edeceğini söyledi.

İzmir ile kardeş şehir olma yolunda ilerleyen Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town kentinden 12 kişiden oluşan bir heyet, İzmir’deki kamu kurum temsilcileri ve sanayicilerle bir araya gelecek.

Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Başkonsolosu Tamer Taşkın, ziyarete Cape Town Belediyesi ve Güney Afrika Kalkınma Ajansı’nın temsilcilerinin yanı sıra Bilgi ve Haberleşme Teknolojileri, Gıda İşleme ve Üretim ile Tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmaların temsilcilerinin yer alacağını söyledi.

Güney Afrika’nın en önemli liman şehirlerinden birisi olan Cape Town’dan gelen temsilciler ile Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi PuleMalefane’nin sırasıyla İzmir Kaklınma Ajansı, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve son olarak Vestel’in Manisa’da bulunan fabrikasını ziyaret ederek ikili görüşmeler yapacaklarını ifade etti.

Afrika’yı yabana atmayın

İki şehrin birbirinden örnek alacağı birçok konunun olduğunu ve bu ziyaretleri karşılıklı hale getirerek İzmir ile Afrika arasında etkileşim yapmak istediklerini sözlerine ekleyen Taşkın, “Türk işadamlarımız Afrika’nın elinde bulundurduğu yatırım avantajlarını hiçbir zaman unutmamalı. Afrika kıtasının tümü dünyanın pek çok bölgesinden daha fazla ekonomik fırsatları barındırıyor.Hedefimiz bu ziyaretlerle uzun yıllardır bina etmeye çalıştığımız Türkiye – Afrika ilişkilerimizi en yüksek noktaya getirmek” diye konuştu.

Heyette kimler var?

Ziyarette, belediye başkanı ve büyükelçinin yanı sıra Cape Town Belediyesi Komite Üyesi XantheaLimberg, Ticaret ve Yatırım Direktörü LanceGreyling, Uluslararası İlişkiler temsilcisi Denver vanSchalkwyk, Güney Afrika Kalkınma Ajansı’ndan Yatırım Uzmanı Salman Kajie, TatianadosSantos ile özel firma temsilcileri Devon Theron, MarcoNuno de MatosCristoRosa, JulianLeselyAbramson, Rozelle Eve Abramson, Gary Adler, RashadKhan, TalalShowaishSalem ve Michel de Beauregard yer alacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sındır: ''TBMM derhal toplanmalı''
Sonraki Haber Kuru incirin ihracat yolculuğu 29 Eylül’de başlıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?