ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Dünya çocukları Karşıyaka’da buluştu

Dünya çocukları Karşıyaka’da buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dünya çocukları Karşıyaka’da buluştu

Karşıyaka Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen “Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği”ne bu yıl 9 ülkeden 230 yabancı çocuk katıldı.

25. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği, Karşıyaka Çarşı’nın İskele tarafından başlayan kortejin Ahmet Piriştina Rekreasyon Alanı’na ulaşmasının ardından Arnavutluk, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Romanya, Slovakya ve Ukrayna’dan gelen konuk çocuklar yöresel oyunlarını sergiledi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “25 yıldır, Türkiye’nin gururu İzmir’den, İzmir’in incisi Karşıyaka’dan “Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Bağımsızlık, Yaşasın Ulusal Egemenlik, Yaşasın Çocuklar, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” diyoruz. 25 yıldır “Yurtta Barış, Dünyada Barış” diyerek, dünyanın her yerinden çocukları, geleceğin sahiplerini, yeryüzünün çiçeklerini Karşıyaka’mızda ağırlıyor, ülkemize ve dünyaya “Umudunu kesme yarınlardan” diye sesleniyoruz. Dünyada ilk kez çocuklara armağan edilmiş bir bayramı, tam da bize yakışır biçimde kutluyoruz.  Bir hafta boyunca, Karşıyaka’dan ülkemize ve yeryüzüne çocuklarımızın pırıl pırıl yürekleri, samimiyetleri ve kirlenmemiş gözleri ve sözleriyle bakacağız, geçmişimize vefayla sahip çıktığımızı, geleceğimizi karanlıklara bırakmayacağımızı söyleyeceğiz. Dünya çocuklarına bu bayramı hediye eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve özlemle anıyoruz” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da “Çocuklarımız bizim onurumuz, yarınlarımız. 9 ülkeden gelen evlatlarımız Türkiye’ye ve Karşıyaka’ya barış ve kardeşliği getirdi. Bugünü yıllar önce görerek bu bayramı bizlere armağan eden Atatürk’e şükran borçluyuz. O’nun devrimleri ışığında barış ve kardeşlik içinde yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Uluslararası Karşıyaka 23 Nisan Çocuk Şenliği başladı...
Sonraki Haber Yaşar Holding: Karşıyaka'ya desteğimiz var olduğumuz sürece devam edecektir

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?