ANA SAYFA > Yazarlar > > Bir küçük eleştiri...

Bir küçük eleştiri...

  • Yazar :
  • E-posta :
Sosyal Medya :
07 Ocak 2019, Pazartesi 17:53
22858 kez okundu

Güzel İzmir'imin güzel Karşıyakası'nın güzel sahilinde sabah-akşam yürüyüş yapan insanlar yürüyüş parkurunun toprak yol olmayışından muzdaripler. Ben de dahil olmak üzere toprak olması gereken yolun küçük taşlarla dolduğunu gördüm. Bu durum spor yaparken kasları daha çok zorluyor haliyle. Zaten bisiklet yolunda yürüyen, yürüyüş yolunda bisiklete binen insanlar görüyorsunuz, yani kulağınızda kulaklık varsa bir anda bisikletin geldiğini duymayıp kaza geçirebilirsiniz.

İnsanlara tek tek bunu anlatmak zordur elbette ama yürüyüş yolunda giden bisikletliye bir yaptırım uygulanırsa belki bir çözüm bulunabilir. O yürüyüş yolunun da en kısa sürede spor yapmaya uygun zemin haline getirilmesi bizleri sevindirir elbette.

Gelelim Bostanlı'nın sokak arası trafik sorunlarına. Ana cadde üzerinde her dakika bisikletleriyle ceza yazan trafik polisleri birazda ara sokaklara girse belki ters yön işareti umurunda olmayan sürücülere de bir yaptırım uygulayabilirler. Her gün onlarca kere bağırış, kavga. Birçok sokak tek yön oldu zaten ama sanki bir tek bana oldu. Hayır, insan kendini saf hissediyor, ben dönüp duruyorum adam karşımdan gelip bide bana bağırıyor üstelik ters yönde olan o!

Kentsel dönüşüm nedeniyle inşaat halinde olan yapılar, yaklaşık üçer metre sağ ve sol tarafa yayılmış durumdalar. Bu da zaten zor bulunan park yerlerini hiç bulunmaz hale getiriyor. Üstelik bu yapıların bazılarının önünde hiç bir koruma olmaması, hem yayalara hem de araçlara ciddi bir risk oluşturuyor. Sokaklar zaten dar, insanlar kaldırım yerine sokaktan yürümeyi tercih ediyor, araç sahipleri evlerine en yakın park yerini iki sokak ötede bulabiliyor. Çok büyük park alanları değil isteğim, mantıklı isteklerde bulunalım, bir kaç tane ama küçük küçük park alanı belki Bostanlı'yı biraz rahatlatabilir.

Yayaların yol ortasından yürümesi ve korna çaldığınızda size el kol yapmaları veya ters yönde gelen aracın siz haklıyken bile size bağırması konusu yine benim canım ülkemin eğitiminin ve hoşgörü seviyesinin sınandığı konular.

Şimdi bir kahve yapın, güzel havanın tadını çıkarın. Mutlu haftasonlarınız olsun.


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?