ANA SAYFA > Yazarlar > Gülperi Altun > Vatandaş haini...

Vatandaş haini...

GülperiAltun
Sosyal Medya :
07 Ocak 2019, Pazartesi 17:53
1969 kez okundu

Bu ülkede 7 Haziran seçimlerinde barajı aşan dört siyasi partinin ortak iddiaları demokrat olmalarıdır. İster sosyal demokrat, ister muhafazakar demokrat fark etmez ama özü demokratlıktır.

Seçimde oy veren seçmenlerde hem vatandaşlık görevlerini yerine getirmiş hem de görüşleri doğrultusunda demokratik bir hayatı idame ettirmeyi hedeflemişlerdir.

Hemen bu da ne demek böyle çok partililik zaten demokrasinin ürünüdür demeyin.

Bende tamda bunu söylüyorum.

Anayasamızın 10.maddesinde belirtildiği gibi: Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetmeksizin kanun önünde eşittir, yine 24. maddesine göre herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir yazdığı halde;

Pazar günü asker kardeşini şehit veren Yarbay Mehmet Alkan, tabutuna kapanarak şöyle sitem ediyordu: ‘Buradaki vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor.

Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ‘Şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok. Git o zaman oraya git.

Bir ağabeyin üstelik kardeşini yitiren ve tabutunun başında daha toprağa bile vermeden yaptığı sitemini, başka başka noktalara taşıyıp hain ilan eden zihniyet demokrasinin, insan haklarının, vicdanın neresindedir çok merak ediyorum.

Yarbay Alevi, paralelci ve terörist olmakla suçlandı.

Yarbayı suçlarken aslında suç mu bastırıyorlardı?

Demek ki, memlekette Alevilik bazılarının kafasında örtülü de olsa başlı başına suçlu olmaktı.

Cumhurbaşkanı bile vaktiyle yargı reformu düşüncesini açıklarken; Siirt’te okuduğu şiir nedeniyle hapis cezasının alevilerin olduğu dairenin onayladığını açıklamıştı.

Yarbay ın sitemi demokratik talebi,  barış talebi de suçtu.

Alevileri ötekileştirmeye çalışanlar, potansiyel vatan haini olarak göstererek, kin ve nefret söyleminde bulunanlar vatan ve de vatandaş haini olmuyorlar mı? bu ülkenin kurucu unsurlarını, kurumlarını itibarsızlaştırmaya çalıştıklarında vatan haini olmuyorlar mı? açık oturumlarda yahut iktidara yalakalık olsun diye bir milleti ortak bir noktada buluşturan milli bayramlarımızın törenlerle kutlanmasının gereksiz olduğunu sözde demokratik bir şekilde yok saydıklarında  vatan haini olmuyorlar mı?

Ne yazık ki kutuplaştırma, ayrıştırma, ötekileştirme, hedef gösterme son hızıyla üstelik faşizan bir üslupla devam ediyor. Bir avuç çıkar grubunun ekmeğine yağ sürüp nemalanacağız diye bu kadar bilinçsizlik sizlere bile yakışmıyor.

Ayıptır günahtır ve de insanlık suçudur ve halen laik bir ülkede yaşadığınızın farkına varıp kendinize gelmenizi ve bir gün size de lazım olabilir inancıyla; barış, hoşgörü, kardeşlik duygularına, vicdanlı olmaya, demokratik bir yüreğe ve akla sahip olmanızı diliyorum.


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?