ANA SAYFA > Yazarlar > Atila İnce > Fizyoterapist Eda Aslan’dan İnsanlık Dersi

Fizyoterapist Eda Aslan’dan İnsanlık Dersi

Atilaİnce
Sosyal Medya :
05 Şubat 2021, Cuma 12:28
1184 kez okundu

Kuzeyboru voleybol takımı kadınlar süper liginde. Takımın genç fizyoterapisti Eda Aslan, hepimize bir insanlık dersi verdi. Rakibin önce insan olduğunu, sonra kardeş olduğunu, daha sonrada dost olduğunu tüm Türkiye’ye hatırlattı.

Misli.com Sultanlar Ligi, 31 Ocak günü Saat 19.30’da İstanbul Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda TRT SPOR-2’de canlı yayınlanan SİSTEM9 YEŞİLYURT – KUZEYBORU maçı oynandı. Maçın ilk setinde, evsahibi takım SİSTEM9 YEŞİLYURT 19-17 önde iken, rakip takım KUZEYBORU’danpasör çaprazı TijanaBoskoviç2 numaralı alandan topu rakip sahaya gönderdi. SİSTEM9 YEŞİLYURT’dapasör çaprazı CarutasuAlexsıa ile orta oyuncusu İlayda Uçak, Boskoviç’in hücumuna ikili blok yaptılar. İlayda Uçak blok yüksekliğinden yere düşerken bedeni olduğu gibi sol ayağının üstüne düştü. Alexsıa, üzerine düşmemek için geriye çekilirken, İlayda Uçak’ın yerde acı içinde kıvrandığı görüldü. Hakem oyunu durdurdu. SİSTEM9 YEŞİLYURT teknik ve sağlık ekibi hızlıca İlayda’ya ilk müdahaleyi yapmak için koştular. Görüntüler Youtube’den izlenebilir.

Öncelikle İlayda Uçak’a çok büyük geçmiş olsun. Hafta içinde sosyal medyadan aldığımız haberlere göre sezonu kapattığı yönünde. Voleybol camiası çok üzgün, hepimiz çok üzgünüz. Umuyoruz ve diliyoruz ki tez zamanda iyileşir. İlayda Uçak, U19 Genç Kız Milli takımımızın başarılı bir orta oyuncusu. Geçtiğimiz yıl 22-30 Ağustostarihleri arasında Hırvatistan ve Bosna Hersek’in ev sahipliğinde düzenlenen CEV U19 Genç Kızlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda Avrupa Şampiyonu olan 19 Yaş Altı Genç Kız Milli Takımımızın kadrosundaydı. İlayda Uçak İzmir Arkas alt yapısından yetişme, Vakıfbank’ın oyuncusu, ancak bu sezon Sistem9 Yeşilyurt’ta kiralık oynuyor.

İlayda’nın hemen yanıbaşında yardım ve destek için koşan biri daha vardı. Rakip Kuzeyboru takımının fizyoterapisti Eda Aslan. Sakatlık anını onlarca kez izledim, İlayda’nın yere düştüğü andan itibaren, gri renk eşofmanın sırtında KUZEYBORU yazan genç fizyoterapist Eda Aslan, ilk müdahaleden sedyeyle taşınma sürecine kadar destek verdi, bilgi ve becerisini paylaştı.

Eda Aslan, meslektaşlarına teknik destek ve yardımda bulunarak mesleki sorumluluğunun da ötesinde, hepimize bir insanlık dersi verdi. Dizlerinin üstine oturarak, ilayda’nın gözlerinin içine bakarak, bir yandan da sağlık ekibine destek sağlayarak, mesleki ve insani sorumluluğu tüm gözler önüne serdi. Sürekli, İlayda ile göz göze iletişim halinde, senin yanındayız, hepimiz senin yardımına koştuk, bütün çabamız güvenli bir şekilde süreci yönetmek için buradayız, diyordu. Yapılan ilk müdahale hakkında bilgi veriyor, teknik destek sağlıyor, psikolojik destek veriyor.

Hele, o muhteşem görüntü var ya..! TRT SPOR-2kameremanları muhteşem bir görüntü yakalamışlar. Eda Aslan’ın eliyle İlayda Uçak’ın başını okşayışı, omzuna sıcak ve güven dolu dokunuşunu, dahası var, rakip oyuncunun gözyaşlarını avucunun içiyle silmesini, corona filan dinlemiyor, daha yetmedi, avuç içi ayasıyla çenesini okşayışını tüm Türkiye rakibe uzanan dost eli olarak izledi…

Eda Aslan, eliyle güven dolu dokunuşu ve temas edişinin yanında, rakibe uzanan dost elinin büyüsü kadar güçlü olan, göz göze gelişi, bakışı… İşte o an, büyük ozanımız Neşet Ertaş’ın “kalpten kalbe giden bir yol vardır” sözü, muhteşem bir tablo misali TRT ekranlarına yansıdı. Aslında TRT, Eda Aslan’ın insanlık dersini, hepimize kopya çekmek için görüntüledi. O kameraman dedi ki, Türkiye kocaman bir sınıf, sınıfta insanlık dersinin en başarılı bir öğrencisi var, bu öğrenci Eda Aslan, onun kağıdını gösteriyorum, iyi okuyun ve kopya çekin sınıfı geçin, dedi.

Sevgili Eda Aslan, hepimizin sevgisini kazandın. Bu görüntülere hasret kalmıştık. İlayda Uçak’ın başını okşadığın, omuzuna dokunduğun, göz yaşlarını sildiğin, çenesini avuçlarıyın içine aldığın o dost elin, tüm Türkiye’nin yüreğine dokundu, kalbini okşadı, hepimizin yüzüne temas etti…

Sevgili Eda Aslan, dost eli uzattığın İlayda var ya; senin takımın KUZEYBORU’nun mağlup olması için sahadaydı; ait olduğun takımın bir üyesi olarak takım bütünlüğü ve sorumlulusğunda vardı; bir başka bir risk de rakip takımın sağlık ekibi seni işlerine karıştırmak istemeyebilirdi de… Sen tüm riskleri göze aldın, yerinden fırlayarak rakibin yanıbaşındaydın, rakibe dost eli uzattın, moral verdin, destek oldun, güven ortamı yarattın…

Nazım Hikmet, Kurtuluş Savaşı Destanı’nda kadınlar için şöyle der;


bizim kadınlarımız
korkunç ve mübarek elleri
ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle
anamız, avradımız, yârimiz
ve sanki hiç yaşanmamış gibi ölen
ve soframızdaki yeri
öküzümüzden sonra gelen
ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız

Şairin dediği gibi;

bizim kadınlarımız; bizim Eda Aslan’larımız, bizim İlayda Uçak’larımızdır..!

korkunç ve mübarek elleri; Eda Aslan’ımızın insanlığa uzanan dost eli, İlayda Uçak’ımızın Avrupa Şampiyonluğu’ndaki bloklara uzanan elleri..!

İnce, küçük çeneleri, kocaman gözleri; Eda Aslan’nın kocaman dostluk ve sevgi içeren gözleriyle bakışı, aynı güzellikte İlayda’nın Eda Aslan ablasına sevgi içinde bakışı; Eda Aslan’nın avuç içiyle İlayda’nın ince küçük çenesini okşayışı..!

anamız, avradımız, yârimiz; İki güzel kadın, Eda Aslan ile İlayda Uçak bu ülkenin yarınlarının kahraman anaları, örnek birer eşleri, mutlu bir yuvanın yâri olacaklar..!

ve sanki hiç yaşanmamış gibi ölen; Bu iki güzel yürekli kadın Eda Aslan’ın insanlık dersi adına verdiği muhteşem zerafeti ve iyilikseverliği ile İlayda Uçak’ın yeteneklerini ilmik ilmik dokuyarak geliştirdiği Avrupa şampiyonluğuna uzanan yolda; sanki bu başarıları hiç yaşamamışlar gibi öyle masum, öyle mütevazi, öyle vakurlarki..!

ve soframızdaki yeri; Sizler bu ülkenin yetiştirdiği güzel evlatlarsınız, sizin yeriniz her zaman başımızın tacıdır.

öküzümüzden sonra gelen; Şairin demek istediği, kadınların ekmeği, aşı, unu, suyu, savaşta cephane taşıyan, vatanın korunmasında kutsal sayılan değerlerimizden sonra ilk gelen kadınlarımızdır diyor, başka şeye gerek yok kadınlar sevgidir, dosttur, dostluktur, şefkattir, merhamettir… Eda Aslan ve İlayda Uçak gibi…

ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız; Kadın emektir, ekmektir, hayattır, sevgidir… Uğruna, hayat verdiğimiz diyor… Eda Aslan bu örnek davranışıyla toplumun yüreğinde giderek artan kocaman bir katma değer yarattı. İlayda Uçak, mücadele azmi, başarısı, yanağını ablası ve rakibi Eda Aslan’ın sıcak ellerine teslim edişi, gönül gönüle kurduğu göz göze teması… Bu iki güzel Türk kadının uğrunda yazı da yazılır, övünç de duyulur, bütün eller durmaksızın alkışlanır da…

Sevgili Eda Aslan;

Seni çok tebrik ediyorum.

O sıcak dost elin hiç soğumasın,

O dokunuşların, yeni mevzilerde yerini alsın,

Rakibin gözyaşlarını sildiğin avuçların, hep mutluluğu avuçlasın.


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler

22.02.2021 Dostoyevski’nin “Yeraltından Notlar” Romanı

11.02.2021 Dostoyevski’nin “Kumarbaz” Romanı

01.02.2021 Tolstoy’un “Savaş ve Barış” Romanı

27.01.2021 Dostoyeviski’nin “Suç ve Ceza” Romanı

20.01.2021 Recep İvedik filmleri üzerine

14.01.2021 Travma paylaşımlarının ne yararı var?

08.01.2021 2020 Yılının Kahramanı Doktorlarımız Hemşirelerimiz ve Sağlık Çalışanlarımızdır

01.01.2021 Mutluluk

30.12.2020 Korku

26.12.2020 Üzüntü

21.12.2020 Kaygı

12.12.2020 Hurdacıdan çalar saat aldım

07.12.2020 Psikolojik sağlamlık

30.09.2020 30 Eylül Psikolojik Danışmanlar Günü kutlu olsun

25.09.2020 Neşet Ertaş’ı minnet ve saygıyla anıyoruz

20.09.2020 Çocukluğumuzdaki anılarımız yaşam kumbaramızdır

14.09.2020 İletişim Duygu Alışverişidir

08.09.2020 Taş’ın Hayatımızdaki Yeri

31.08.2020 Genç Kızlarımız Avrupa Şampiyonu

29.08.2020 Neden İyilik Ederiz..?

25.08.2020 Başkalarının Tesellisi Akılcı Olmalı

21.08.2020 İzmir’in Simgesi Hasanağa Bahçesi'ni Kirletmeyin

17.08.2020 Yüz Yüze Eğitimin Ertelenmesini Fırsata Dönüştürebiliriz

13.08.2020 Eğitim Fakültesi - 5

11.08.2020 Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İşletme ve İktisat Fakülteleri - 4

10.08.2020 Hukuk Fakültesi - 3

06.08.2020 Mühendislik ve Mimarlık Fakülteleri - 2

05.08.2020 Sağlık Alanında Eğitim Veren Bölümler - 1

30.07.2020 Meslek Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

23.07.2020 Liseleri Tanıyalım ve Hangi Liseyi Tercih Etmeliyim?

17.07.2020 Liselere Tercih İşlemleri Nasıl Yapılacak?

10.07.2020 Z Kuşağını Anlamak

04.07.2020 Y Kuşağı ile Nasıl İletişim Kurmalıyız?

01.07.2020 Kuşaklar

26.06.2020 Coronavirüs Sonrası Toplumsal Değişim

23.06.2020 Üniversite Adaylarına ve Anne-Babalara Öneriler

21.06.2020 LGS ve YKS'nin Haziran ayında yapılması doğrudur

19.06.2020 Ergüven: Önümüzdeki sezon Sultanlar Ligini hedefliyoruz


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?