ANA SAYFA > Yazarlar > > Fındık Zafer

Fındık Zafer

  • Yazar :
  • E-posta :
Sosyal Medya :
07 Ocak 2019, Pazartesi 17:53
14834 kez okundu

Onun on parmağında on marifet var...

Nam-ı diğer "Fındık Zafer", yani Zafer Göynügür...   

Güler yüzlü, dost canlısı, çalışkan, mert, yiğit, hani derler ya adam gibi adam...  İşte o adam Fındık Zafer, 1956 İzmir doğumlu.  Gıda Mühendisi...

Durmak nedir bilmeyen adam, çalışma hayatına 1974'de Altınyunus Tatil Köyünde başladı.

1977 -1982 yılları arasında NATO-Amerikan Hava Kuvvetlerinde tercüman, 1983-2007 yılları arasında Yaşar Holding bünyesindeki çeşitli şirketlerde üst düzey yönetici ve 2007 -1013 yılları arasında ise İsviçre merkezli IMO-Control Gmbh şirketinde resmi kontrolör ve genel koordinatör olarak görev yaptı.

Voleybol'la Mart 1969'da tanıştı... Çeşitli takımların formasını ıslattı... 1986'da voleybol hakem kursuna katılarak il hakemi oldu... 1991 yılında ulusal hakemliğe terfi etti ve  üst klasman hakemi olarak görev yaptı... 2005'de hakemliğe nokta koyup, il hakem kurulu üyeliğine ve gözlemciliğine başladı... Çeşitli TV kanallarındaki voleybol maçlarında yorumcu olarak görevlendirildi ve bu görevini halen sürdürmektedir.

Türk Halk Oyunlarına 1971'de başladı...  Aynı yıl İzmir'de gerçekleştirilen "Akdeniz Oyunlarında" dansçı olarak  görev yaptı... 1974 yılında kurulan" İzmir Gençlik Kültür Merkezi" halk oyunları topluluğunun 1 numaralı üyesiydi...

1976'da Japonya da yapılan dünya gençlik kongresinde ülkemizi başarı ile temsil etti... 1975-1977 yıllarında  Fransa'nın Nice şehrinde düzenlenen Avrupa ve 1976 da Dijon'da düzenlenen dünya şampiyonu olan ekiplerde yer aldı. 11 kez ülkemizi yurt dışında temsil etti.

Turizm rehberliğine 1971 yılında başladı. 1982 yılına kadar sürdürdüğü rehberliği döneminde yurdun dört bir yanındaki turistik merkezlere gruplar götürdü.

Atletizme 1968 yılında okullar arası Türkiye birinciliği ile başladı.

Asıl mesleği olan gıda mühendisliği görevini Yaşar Holdinge bağlı Botaş'da konserve ambalajlarında , Pınar gıda grubunda süt ve et mamullerinde ve Türk Tuborg Bira ve Malt Sanayinde satın alma ve lojistik direktörü olarak yaptı.

Halen organik sektörünün topluca temsil edildiği Etoder- ekolojik tarım organizasyonları derneğinde merkez yönetim kurulu ve başkan yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Latin ve salon dansları konusunda halk oyunlarından gelen yatkınlığı nedeniyle aktif çalışmalar yapmıştır... Nato'daki görevi sırasında okullarda açılan kurs ve çalışmalara katılarak sertifikalar almıştır. 1990' lı yıllarında İzmir de açılan dans kurslarına da katılarak eğitmenlik diplomasını almıştır... 2013 yılında beri Karşıyaka Kültür ve Sanat Vakfı'nda (KARSAV)  salon ve latin dersleri eğitmenliği yapmaktadır...

On parmağında on marifet olan, başarıdan başarıya koşan sevgili Fındık Zafer'in başarılarının devamını diliyoruz...


PAYLAŞ

Yazara Ait Diğer Makaleler


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?