ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Fevzi Karakoç’un eserleri, Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nde

Fevzi Karakoç’un eserleri, Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nde

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Fevzi Karakoç’un eserleri, Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nde

Türk resim sanatının en önemli isimlerinden biri olan ressam Fevzi Karakoç’un yağlı boya eserlerinden oluşan sergisi 5 Mayıs 2016 tarihinde Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nde açıldı.

Sergi açılışına Yaşar Topluluğu yöneticileri ve çalışanları, Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve İzmir iş dünyasından bir çok kişi, sanatçı ve sanatsever katıldı.

Eserlerinde, figürlerin kendileriyle değil, sunuş ve kompozisyon içinde kullanılış biçimleriyle kendisini ifade eden sanatçı, tuvallerindeki atlar, biniciler, iki boyutlu at ve binici figürleriyle Osmanlı İmparatorluğu’ndaki resim tarihine ve minyatür sanatına göndermede bulunuyor. Figüratif öğeler içeren son dönem çalışmalarında bir dizi şeklinde oluşturulmuş öğeler eserlere dinamizm ve estetik katıyor.

Fevzi Karakoç’un 24 yağlı boya eserinden oluşan sergisi 28 Mayıs 2016 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Fevzi Karakoç Kimdir?

1947 yılında Çankırı’da doğdu. Eğitim hayatına 1968 - 1972 yılları arasında Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu ile başlayıp, 1979 yılında Uluslararası Salzburg Yaz Akademisi’nde devam etti. 1983 yılında Özgün baskı resim dalında “Sanatta yeterlilik” ünvanını aldı. 1986 yılında doçent, 1993 yılında profesör olan Karakoç, 2002 yılı Ocak ayına kadar Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görev yaptı.

Bugüne kadar, yurt içi ve yurt dışında bir çok kişisel ve karma sergi açan ve 4 ödülü bulunan sanatçı, Şubat 2002’den bu yana Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görev yapmaktadır.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Barosu'nun müdahale talebi kabul edildi
Sonraki Haber Her patiye bir hane

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?