ANA SAYFA > İZMİR > KAYBOLAN LEZZETLER FESTİVALİ SONA ERDİ

KAYBOLAN LEZZETLER FESTİVALİ SONA ERDİ

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KAYBOLAN LEZZETLER FESTİVALİ SONA ERDİ

Çeşme İlçesi Alaçatı Mahallesinde 6-8 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen “1. Uluslararası Kaybolan Lezzetler Festivali” gerçeleşen etkinliklerle sona erdi.

Anne yemeklerinin piştiği, söyleşilerin ve tadımların gerçekleştirildiği, bünyesinde sinema gösterileri, imza günleri ve resim sergilerinin olduğu bu renkli festivale üç gün boyunca katılım yüksekti. Alavya Otel’de düzenlenen açılış kokteyli ile başlayan festivale ülkenin dört bir yanından gelen yerli turistler kadar Yunanistan’dan gelen konuklar da büyük ilgi gösterdi. Festival kapsamında Balkan müziğindeki yetkin seslerinden Muammer Ketencoğlu Çeşme Açık Hava’da Giritli Müzisyen dostlarıyla Ege Türkülerinden oluşan bir konser verdi.  

Festival bünyesinde bir de yemek yarışması düzenlendi. Tatlı Kategorisinde en iyi tatlıyı yapan Dilek Özer; Gerniyan’ın meşhur Şeker içi tatlısı ile ödüllendirilirken, Kınalı Pide tarifi ile Elif Ok Mansiyon ödülünün sahibi oldu. Yemek yarışmasında dereceye giren isimler ise şu şekilde olsuştu: “Göce Yemeği” ile Gülbin Limon birinci olurken, ikincilik ödülünü “Karides Civek” ile Neriman Aydınlı aldı. Yarışmanın üçüncüsü “Ödemiş Sini Pidesi” ile Sibel Tuncer oldu. Kazananlara altın ödülleri dağıtıldı.

Festival açılışında konuşma yapan Çeşme Belediye Başkan Vekili Şakir Karadede; “Çeşme Yarımadası doğası ve iklimiyle çok zengin bir coğrafya. Bu coğrafyada yetişen bitki ve otların zenginliği, mübadele yıllarına buraya yerleşmiş halkların mutfağıyla harmanlanarak zengin mutfak kültürünü de beraberinde getirmiş. Yüzyıllardır mutfaklarımızda pişmekte olan eski yemeklerimiz, kültür miraslarımız yıllar geçtikçe eski insanlarla birlikte unutulmaya, kaybolmaya yüz tutmuştur.

Çevrenin ve doğal beslenmenin öneminin her geçen gün daha iyi anlaşılmaya başladığı günümüzde, ilçemizin yüzyıllardır yaşattığı özelliğimizi, kültürümüzü ve birikimimizi dünyaya tanıtmaya karar vermemizle birlikte gastronomi üzerine festivallerimizin de sayısı artmaktadır. Sezon açılışını yaptığımız Ot Festivali ardından şimdi de Kaybolan Lezzetler ile karşınıza çıkıyoruz. Bu lezzetleri yeniden hayata geçirmek ve iç içe geçmiş iki kültürün gelecek kuşaklara aktarılması için canla başla çalışıyoruz. Bu sebeple bu festivalin çıkış noktasının Çeşme olması, üzerimizde son derece ayrı bir önem ve sorumluluk taşıyor.  Festivalimize iştirak eden siz değerli katılımcı ve izleyicilerimize keyifli dakikalar diliyorum.” Dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber MUHTARLARA “MOBİL” DESTEK
Sonraki Haber İZMİR’DEKİ BALIKESİRLİLER YEMEKTE BULUŞTU

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?