ANA SAYFA > ALIŞVERİŞ > Kraft Etiket Nedir Hangi Alanlarda Kullanılır?

Kraft Etiket Nedir Hangi Alanlarda Kullanılır?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kraft Etiket Nedir Hangi Alanlarda Kullanılır?

Etiketler birçok amaca uygun üretilip kullanılabilen malzeme türleri arasında yer alır.

Kraft etiket de özel amaçlarla üretilen etiket türlerinden biridir. Kraft Etiket Nedir Hangi Alanlarda Kullanılır? Merak edilenler arasında yer alırken bu etiketin hammaddesi kartondandır. Bu tür ürünlerin beyaz baskı rengi bulunmamaktadır. Ürün tasarımı yapılırken de ihtiyaca uygun tasarım yapılabilmesi mümkün olmaktadır.

Bu tür etiketlerin tasarımında yazı fontunun kalın olmasına dikkat edilirken zemin renginin bazı renkleri yutması nedeni ile tasarım aşamasında bu konular dikkate alınır.

Kraft etiketler isteğe göre baskısı yapılabilen ve çeşitli biçimlerde tasarlanabilen ürünler arasında yer almaktadır. Kullanım alanları da oldukça çeşitlidir. Bu tür etiketler yapışkansız olarak üretilmektedir. Karton malzemelerden oluştukları için de daha dayanıklıdırlar.

Kâğıt etiketlerin kolay yıprandığı görülürken Kraft etiketler için bu durum söz konusu değildir. Daha uzun süre dayanmaları nedeni ile tercih edilen ürünler arasındadırlar. Kraft karton adı verilen malzemelerden üretilen bu tür etiketlerin istenilen renk aralığında basılması da mümkündür.

Kraft etiketin orijinal rengi saman kâğıdı rengidir ve istendiği takdirde renk değişimi yapılabilir. Bunun yanı sıra renk değişikliği yapılacağı zaman koyu renkler zemin rengini kapaması için tercih edilmektedir.

Bu tür etiket baskıları çift yönlü olarak da hazırlanabilirken üzerinde çeşitli bilgiler yer alabilmektedir. Etiket üzerinde yazı ya da grafik tasarım unsurlarına yer verilebilir. Kraft etiketler birçok ürün üzerinde kullanılabilen malzemeler arasındadır.

Kraft etiket tasarlanacağı zaman kullanılacak malzeme ve üzerindeki bilgiler dikkat çekici nitelikte olduğunda firma prestiji açısından uygun bir reklam aracına dönüşür. Etiketler hem ürün hakkında bilgi veren hem de reklam malzemesi olarak kullanılan araçlardır.

Bundan dolayı da etiket tasarımında birçok unsur dikkate alınır. Tasarım unsurları arasında; etiketin üzerinde gerekli bilgiler, uygun yazı stillerinin kullanılması, sektöre uyumlu etiket tercihleri, renk ve grafik tasarımın doğru uygulanması gibi birçok konu yer alır.

Kraft kâğıt etiketler de birçok ürün üzerinde kullanıma uygun etiket türleri arasındadır. Üzerlerinde yer alan bilgilere bağlı olarak ürün hakkında bilgilendirme yaparlar ve aynı zamanda da firmayı tanıtırlar. Etiketler sayesinde firma akılda kalır, sürekli hatırlanır.

Kraft kâğıt etiketler çeşitli yöntemler kullanılarak ürün üzerine yerleştirilebilmektedirler. Tel zımba kullanımının yanı sıra üzerlerinde delik açılmak sureti ile de ürün üzerine iple de monte edilebilmektedirler.

Kraft Kâğıt Etiketin Kullanım Alanları

Kraft etiketler birçok ürün üzerinde kullanılabilen kâğıt etiketlere oranla daha dayanıklı malzemelerdir. Şık oluşları nedeni ile de çeşitli alanlarda tercih edilirler. Ayrıca istenilen görsel biçimlerde tasarlanmaları da mümkündür. Bu tür etiketlerin tercih edildiği alanlar şunlardır:

Kına davetlerinde hazırlanacak ürünler üzerinde kullanılırlar

Düğünlerde hazırlanan hediyeliklerde

Nişan organizasyonlarında sunulacak hediyelik ürünlerin üzerinde

Her tür hediyelik üründe bu etiketler kullanılır

Sizler de kraft etiket siparişleriniz için https://www.basyolla.com/kraft-sticker-etiket adresini ziyaret edebilirsiniz.

Tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka İçel’den eli boş dönüyor
Sonraki Haber Karşıyakalı müdürler kan bağışına koştu…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?