ANA SAYFA > GÜNDEM > Kadına şiddetin nedenleri araştırılacak

Kadına şiddetin nedenleri araştırılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kadına şiddetin nedenleri araştırılacak

Kadına şiddetin devam ettiği Türkiye’de bu konuya dikkat çekmek ve yetkililerin etkin tedbirleri almasını sağlamak için İzmir’de ‘Kadına Şiddet Çalıştayı’ düzenlenecek.

Karşıyaka Belediyesi, Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri ile İzmir Barosu öncülüğünde kasım ayında gerçekleştirilecek olan Kadına Şiddet Çalıştayı’nın hazırlık çalışmalarına Karşıyaka Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Turan Ateş başkanlığında düzenlenen üçüncü toplantıyla devam edildi.

Türkiye’de son yıllarda artan kadına şiddet olaylarının ardından,uygulanan şiddetin nedenlerini ve çözüm yollarını aranması için harekete geçen Karşıyaka Belediyesi, özellikle kadın ve çocuklara yönelik sosyal faaliyetleriyle gündemi belirleyen EGİKAD ile birlikte yürüteceği Kadına Şiddet Çalıştayı’na hazırlanıyor.

Uzmanlarla çalışılıyor

Karşıyaka Belediyesi’nden aldıkları birlikte çalışma davetini olumlu karşıladıklarını ve hemen hazırlıklara başladıklarını belirten EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, projenin sağlam temeller üzerinde yürüyebilmesi için üniversiteler başta olmak üzere TÜİK ve İzmir Barosu’ndan uzmanları dahil ettiklerini söyledi.

Elimizi her zaman taşın altına koyduk

İzmir Mimarlar Odası’nda düzenlenecek ve iki gün sürecek olan çalıştayın, kadına uygulanan şiddet temasıyla yapılacağını anlatan Elmasoğlu, “Şiddetin Tanımı ve Türleri, Toplumsal Cinsiyet Rolleri ve Kadına Yönelik Şiddeti Önleyici Çalışmaları başlıklarında üç oturum ve uzmanların çözüm yollarını üreteceği atölye çalışmaları düzenlemeyi düşünüyoruz. Çalışmaların ardından sonuçlar birleştirilerek sonuç raporu okunacak” dedi.Dernek olarak kendilerine gelen çalışma tekliflerine her zaman destek olmaya çalıştıklarını dile getiren Elmasoğlu, kadınların toplumdaki hak ettiği yerini bulabilmesi içinbugüne kadar olduğu gibi bundan sonra ellerini taşın altına koymaya devam edeceklerini söyledi.

Toplantıya kimler katıldı

Karşıyaka Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda Karşıyaka Belediyesi Tasarım Atölyesi’nden Engin Ağır,Sosyal Yardım İşleri’nden Sera Köroğlu, Kadın Sığınma Evi Yöneticisi Oya Şengezer, Ege Üniversitesi Kadın Çalışmaları’ndan Naz Hıdır, Dokuz Eylül Üniversitesi Kadın Hakları ve Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Songül Ercan, İzmir Barosu Kadın Hakları Komisyonu’ndan Ebru Puğ ile Gül Kadı, TÜİK İzmir Bölge Müdürlüğü’nden Gaye Kısmet Akcasoy, EGİKAD üyesi avukat Elif Yıldız yer aldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Altınordu'nun golcüsünü aldı...
Sonraki Haber Dünya Müzik Şenliği İzmir'de kutlanacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?