ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Ege’de ''Üç Kuşak Cumhuriyet Kadını'' poster ve enstalasyon sergisi

Ege’de ''Üç Kuşak Cumhuriyet Kadını'' poster ve enstalasyon sergisi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ege’de ''Üç Kuşak Cumhuriyet Kadını'' poster ve enstalasyon sergisi

Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKAM) tarafından düzenlenen “Üç Kuşak Cumhuriyet Kadını” poster ve enstalasyon sergisi sanatseverlerle buluşacak. Sergi; 24 Kasım 2015 tarihinde saat 17:00’da Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde açılacak.

Ege Üniversitesi öğretim üyelerinin anlatımıyla 3 Kuşak Cumhuriyet Kadını Projesi kadın akademisyenleri yetiştiren, yaşamında etkili olan, onlara model olan anne, anneanne, babaanne, hala, teyze veya ailede bir kadın büyüğü anlatıyor.

Cumhuriyet’in ilk yıllarından itibaren kadının değişimini ve kamusal alana çıkışını ifade eden anlatımlar dönemin sıkıntılarını, savaş, göç ve yoksulluğu da yansıtıyor. Bu proje, kadın akademisyenlerin anlatımları ile kadınlar üzerinden Cumhuriyet dönemini açıklayan bir sözlü tarih çalışması olarak da değerlendiriliyor. Zor koşullarda,  ev içinde veya dışında çalışan, üreten, evlatlarını en iyi şekilde yetiştirmek için çabalayan kadın hikayeleri az yazıldı. Geçmişe ilişkin kadın anlatıları çoğaldıkça toplumun bütününe ilişkin sahip olunan düşünceler tamamlanacak.

Sergiye;  Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, Prof. Dr. Seval Sekin, Prof. Dr. Ayfer Karadakovan, Prof. Dr. Fazilet Vardar, Prof. Dr. Merih Tekin Bener, Prof. Dr. Hilal Ortaç, Prof. Dr. Aysun Pabuçcuoğlu, Prof. Dr. Zeynep Mercangöz, Prof. Dr. Konca Yumlu, Doç. Dr. Zuhal Sağlamtimur, Öğr. Gör. Yeliz Tuna, Öğr. Gör.Dr. Huriye Göncüoğlu, Arş.Gör.Dr. Deniz Maden katılacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da 2 gün elektrik kesintisi yaşanacak
Sonraki Haber Sağlık çalışanlarına yönelik terör lanetlendi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?