ANA SAYFA > İZMİR > Çiğli Belediyesi zabıtasından Ramazan’da sıkı denetim

Çiğli Belediyesi zabıtasından Ramazan’da sıkı denetim

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çiğli Belediyesi zabıtasından Ramazan’da sıkı denetim

Ramazan ayında artan gıda tüketimi ve alışveriş hareketliliği nedeniyle denetimlerini sıklaştıran Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde kapsamlı kontroller gerçekleştirdi. Özellikle temel gıda ürünlerinde hijyen koşulları ve fiyat uygulamaları mercek altına alındı.

Marketler, lokantalar, fırınlar, pastaneler ve zincir satış noktalarında yapılan denetimlerde; ürünlerin son kullanma tarihleri, saklama koşulları, gramaj uygunluğu ve fiyat etiketleri titizlikle incelendi. Vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdaya erişimini sağlamak amacıyla yürütülen kontroller kapsamında, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu çerçevesinde mevzuata aykırı durumlara yönelik gerekli uyarılar yapılırken, eksiklik tespit edilen işletmelere yasal işlem uygulandı.

Raflar Tek Tek Kontrol Edildi

Gerçekleştirilen denetimlerde ekipler; raf fiyatı ile kasa fiyatı arasındaki uyumu, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarını, son kullanma tarihi geçmiş ya da raf ömrü dolmuş ürünleri detaylı şekilde inceledi. Raflar tek tek kontrol edilirken, ürünlerin uygun sıcaklık ve hijyen koşullarında muhafaza edilip edilmediği denetlendi. Etiket bilgilerinin doğru ve yanıltıcı olmaması gerektiği hatırlatılırken, içerik ve fiyat bilgileri ayrıntılı biçimde değerlendirildi. Ayrıca işletmelerin ruhsat ve çalışma belgelerinin tam ve geçerli olup olmadığı da denetim kapsamına alındı.

Başkan Yıldız: “Denetimlerimiz aralıksız devam edecek”

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Denetimlerin Ramazan ayı boyunca aralıksız süreceğini belirterek güvenlik vurgusu yaptı. Yıldız, “Vatandaşlarımızın güvenli ve sağlıklı alışveriş yapabilmesi için ekiplerimiz Ramazan boyunca sahada olacak. Tüketici haklarının korunması bizim önceliğimizdir. Hem halk sağlığını hem de ekonomik düzeni korumak adına denetimlerimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Hiçbir vatandaşımızın mağdur edilmesine izin vermeyeceğiz. Hemşehrilerimizin gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmesi bizim en temel sorumluluğumuzdur. Zabıta ekiplerimiz sahada yoğun bir çalışma yürütüyor. Fahiş fiyat uygulamalarına, hijyen kurallarına aykırı üretim ve satışlara kesinlikle müsamaha göstermiyoruz ve göstermeyiz. Tüketici haklarının korunması ve esnafımız arasında adil rekabet ortamının sağlanması için denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz” diye konuştu. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir’de şehitlerin isimleri üstgeçitlerde yaşayacak
Sonraki Haber Karşıyaka'nın saklı şelalesi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?