ANA SAYFA > GÜNDEM > EKMUD Kurban Bayramı’nda enfeksiyon hastalıkları için uyardı

EKMUD Kurban Bayramı’nda enfeksiyon hastalıkları için uyardı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
EKMUD Kurban Bayramı’nda enfeksiyon hastalıkları için uyardı

Türkiye EKMUD Kurban seçimi ve kesiminde enfeksiyon hastalıkları açısından vatandaşları uyardı.

EKMUD (Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanları Derneği) Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu ve Prof. Dr. Yaşar Bayındır Instagram üzerinden Kurban Bayramından kurban kesecek vatandaşları uyardı.
Uyarılarda kurban alırken hayvanların aşılı olması gerektiği, kontrollü yerlerden alınması, kesilirken yaralanmaların önlenmesi için alınacak tedbirler ile Ülkemizde görülen şarbon ve viral enfeksiyona neden olan orf hastalığına değinildi.
Kurban kesecek vatandaşların enfeksiyon hastalıkları açısından çok dikkatli olması gerektiğini belirten EKMUD (Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanları Derneği) Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu ve Prof. Dr. Yaşar Bayındır şunları vurguladı. Şarbon hastalığı hala ülkemizde görülen bir hastalık. Deri şarbonunun tedavisi var ama akciğer şarbonu ve gastrointestinal şarbon erken ve hızlı tedavi edilmezse ölümcül seyredebilir. Viral enfeksiyona sebep olan orf hastalığı elde yaralarla seyreder. Bunlara yakalanmamak için hastalıklı hayvanlar kesilmemeli ve etleri yenmemelidir.”

Haber ve fotoğraf: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 1 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Komşu hakkı Tanrı hakkıdır
Sonraki Haber Karşıyaka Spor Lisesi'ne yetenek sınavı ile öğrenci alınacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?