Tuna-Der 20. Yılında ‘’hayat’’ olacak

20. yılını geride bırakan Tuna Kültür ve Sanat Derneği (Tuna-Der), bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarını 20. yıl dolayısıyla geliştirdiği projelerle sürdürüyor. Kızılay’la anlamlı bir işbirliğine imza atan Tuna-Der, dernekte düzenlenecek…

Karşıyaka Haber

Kızılay ile işbirliği yaparak kan bağış kampanyası düzenleyen Tuna-Der, bu anlamlı etkinlikle 20. yıl çalışmalarına anlamlı bir başlangıç yapıyor. Tüm Karşıyaka halkını kan bağışı etkinliğine davet eden Tuna-Der,Karşıyakalı ile sağlıkta olduğu kadar hastalıkta da yan yana olmanın en güzel örneğini veriyor.

İlk kez bir dernekte kan toplanacak

25 Mart Cuma günü saat 13:00 ile 18:30 arasında Tuna-Der’in 1698 sok no:18/A’da faaliyet gösteren dernek binasında yapılacak olan kan bağışı etkinliği, bu yönüyle de bir ilk olma özelliği taşıyor. İlk defa bir derneğin kendi binasında kan bağışı etkinliği düzenlendiğini belirten dernek yetkilileri, tüm Karşıyakalıları kan bağışında bulunarak üç hayat kurtarmaya davet ediyor.

Düzenlenecek etkinlik kapsamında her bağışçıya parmaktan Hemoglobin (kansızlık ölçümü), tansiyon, aids, b ve c tipi sarılık tahlilleri de ücretsiz yapılacak. Ayrıca her bağışçıya kan grubu kartları birkaç hafta içinde ücretsiz olarak teslim edilecek. Kan bağışında bulunmak isteyen Karşıyakalı vatandaşların, kimlikleriyle birlikte etkinliğe katılmaları yeterli olacak.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber