Temiz enerji projesine AB desteği

Halkı, yenilenebilir enerji kültürüne katkıda bulunarak, daha çevre ve doğa dostu enerji kaynakları kullanma konusunda farkındalık yaratmaya teşvik etmek amacıyla bir proje hazırlayan Karşıyakalı Dernekler, Avrupa Birliği'nden maddi destek almaya…

Karşıyaka Haber

Karşıyaka Yenilenebilir Enerji Derneği, Karşıyaka Birliği ve Dayanışma Derneği, Karşıyaka Sosyal Sorumluluk ve Bilim Derneği ile  İtalyan Kyoto Clup işbirliğiyle hazırlanan proje kapsamında halkın yenilenebilir enerji konusunda bilinçlendirilmesi ve çevre dostu enerji üretim metodlarının kullanılması teşvik edilecek.

Güneş Enerjisi ve Enerji Verimliliği Proje tasarımcıları, “31 Mart 2015 günü tüm Türkiye’yi karanlığa boğan bir süreç yaşandı yaklaşık 10 saat enerjisiz kaldık. Bilgisayarlarımız, telefonlarımız ve diğer bazı hayati araçlarımız enerjisiz kaldı. İşte bu yüzden biz güneş enerjisinden daha yaygın yararlanmanın yollarını aramamız, yeni teknolojileri öğrenmemiz ve halkımızı bu konuda bilinçlendirmemiz gerekir diye projemizi hazırladık” diyerek hangi amaçla bu projeyi hazırladıklarını açıkladılar.

% 90 Oranında Avrupa Birliği hibesi alan, 145.793,82 € Avro bütçeli proje, 15 Şubat 2016 tarihinde uygulanmaya başlanacak.