Son şampiyon Playoff'ta kaldığı yerden devam

Spor Toto Basketbol Ligi Play Off çeyrek final serisi ilk maçında son şampiyon Pınar Karşıyaka, Galatasaray Odeabank'ı deplasmanda 74-67 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

Karşıyaka Haber

Maça 7-0'lık seriyle başlayan Pınar Karşıyaka karşısında Micov ve Lasme ile oyuna denge getiren Galatasaray Odeabank ilk çeyreği 16-15 önde tamamladı. İkinci çeyreğe 9-0'lık seriyle başlayan ev sahibi farkı bir anda 10 sayıya yükseltt:25-15. Iverson ile pota altından bulduğu sayılarla farkı azaltan Pınar Karşıyaka soyunma odasına girerken skoru 34-29'a getirdi. Üçüncü çeyrekte savunmada sertleşen yeşil kırmızılı ekip Bracey Wright'ın son saniye üçlüğüyle son bölüme girilrken skoru 52-52'ye getirdi. Son çeyrekte skor avantajını elen alan Pınar Karşıyaka, son iki dakikada 69-67 üstünlüğü yakalarken karşılaşmadan da 74-67'lik skorla galip ayrıldı ve seride 1-0 öne geçti.

 

Pınar Karşıyaka'da beş isim çift haneli skor üretirken, Bracey Wright 14 sayı-10 ribaunt ile double double yaptı. Galatasaray Odeabenk'ta ise Vladimir Micov'un 18 sayılık performansı yenilgiyi önlemeye yeterli olmadı. 

 

Serinin ikinci maçı 20 Mayıs Cuma günü saat 19:30'da Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda oynanacak.