Sertel: Gezi’de öldürülenlerin kanları yerde kalmayacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, yemin töreninin ardından ilk ziyaretini ‘Gezi’ olaylarında öldürülen Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert ve Ahmet Atakan’ın ailelerine gerçekleştirdi.

Karşıyaka Haber

Üç gencin ailesini ziyaret etmek için Hatay’a giden Atila Sertel’e CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal ve Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu da eşlik etti. Milletvekili seçilmeden önce kendine bu yönde bir söz verdiğini ifade eden Sertel, asla dinmeyecek ve unutulmayacak bu acıyı paylaşmak ve gencecik çocukların katillerini her fırsatta haykırmak gerektiğini söyledi.

Sertel ve beraberindekileri evlerinde ağırlamaktan ve yanlarında olduklarını bilmekten memnun olduklarını dile getiren Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert ve Ahmet Atakan’ın acılı aileleri, Türkiye tarihinde kara bir leke olarak duran ölümlerin gündemde kalması ve katillerin gerekli cezayı alması için destek beklediklerini belirttiler.

“TAKİPÇİSİYİZ”

Gezi’de öldürülenlerin kanlarının yerde kalmayacağını dile getiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de, her üç gezi şehidinin mahkemelerini takip edeceklerini ve konuyu parlamento gündemine taşıyacaklarına vurguladı.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal’la gezide hayatlarını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan ve Abdullah Cömert’in ailelerini ziyaretlerinden sonra Antakya Gazeteciler Cemiyeti’nde ortak açıklama yaptılar.

Burada konuşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:

“1 Kasım seçimlerinde yeniden aday olduğumda, Milletvekili yeminini içtikten sonra gezi olaylarında hayatlarını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan ve Abdullah Cömert’in ailelerini ziyaret edeceğime dair kendime söz verdim. Bundan sonraki süreçte de bu ailelerimizin yanında olacağıma dair söz veriyorum. Bu üç gencin katillerini bulup adalete teslim etmezsek asla vicdanımız rahat olmayacak. Bu üç genç Türkiye’nin geleceği için alanlardaydılar. Üç genç hayatını kaybederken katilleri ise ellerini kollarını sallaya sallaya geziyorlar. 2019’daki Genel Seçimler’de CHP’nin iktidar olacağına inanıyorum. CHP iktidarında gençlerimizi katledenler hesap verecek. Partimizin bu üç gencin katillerini bulup adalete teslim etmesi için kendim hem söz veriyor, hem de and içiyorum. Katillerin yargılanmalarını sağlayacağız. Üç gencimizin kanlarını asla yerde bırakmayacağız.”

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal da, “Asla bu olayların peşini bırakmayacağız. Üç genç toprak altında iken, katillerinin ortalıkta gezmelerine asla müsaade etmeyeceğiz”  dedi.