Pınar Karşıyaka tarih yazmak için parkede...

Pınar Karşıyaka, Eurocup son 16 turu rövanş maçında bu akşam Litvanya'dan Lietuvos Rytas'ı konuk ediyor...

Karşıyaka Haber

Karşıyaka Arena'da saat 20.00'de başlayacak olan karşılaşmayı TRTSPOR naklen yayınlayacak.

Litvanya'daki ilk maçta Lietuvos Rytas'la 81-81 berabere kalan Pınar Karşıyaka,rakibini 1 sayıyla dahi yendiği takdirde adını son 8 takım arasına yazdıracak.

Avrupa'da 7 maçtır yenilmeyen Pınar Karşıyaka çeyrek finale çıkması halinde rakibi İspanyol ekibi Herbalife Gran Canaria ile Hırvat temsilcisi Cedetiva Zagreb arasında oynanacak maçın ardından belli olacak. İspanyol temsilcisi ilk maçta Cedetiva Zagreb'i 84-76 yenmişti.

Türk takımlarıyla 26. maç

Türk takımlarıyla bugüne kadar 25 kez karşılaşan Lietuvos Rytas'ın 25 karşılaşmada 8 galibiyet, 16 mağlubiyet ve 1 beraberliği bulunuyor.

Avrupa'da 131. randevu

Avrupa'da 131. maçına çıkacak Pınar Karşıyaka'nın Avrupa kupalarında şimdiye kadar oynadığı 130 maçta 64 galibiyet, 65 mağlubiyet ve 1 beraberliği bulunuyor.

Pınar Karşıyaka, geriye kalan maçlarda 10 bin 311 sayı üretirken, potasında 10 bin 227 sayı gördü.

Sarıca:''Karşıyaka basketbol tarihinin en önemli maçı"

"Belki de Karşıyaka basketbol tarihinin en önemli maçına çıkacağız" diyen Başantrenör Ufuk Sarıca, zorlu müsabakayla ilgili şunları söyledi: "İlk kez bu kadar büyük bir organizasyonda çeyrek finalin kapısındayız. Rytas, Avrupa sahnesinde çok başarılı bir takım. İlk maçtan avantajlı döndük ve rövanşta her türlü galibiyet bize turu getirecek. Dikkatli olacağız. Rakibimizi elersek büyük başarı elde ederiz. 3 yıl önce Eurochallenge'te final oynadık. Sistemli olarak çıtayı yükseltip buraya kadar geldik. Daha yukarıyı hedefliyoruz."