Okulda bayrak yakılmasına Eğitim-Bir-Sen'den tepki

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Temsilcileri, Karabağlar'da okul bahçesindeki Türk bayrağının gönderden indirilerek yakılma eylemine düzenledikleri basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Karşıyaka Haber

Karabağlar Remzi Oğuz Arık İlköğretim Okulu bahçesinde iddiaya göre kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce göndere çekili Türk bayrağının indirilerek yakılma eylemine Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şubesinden sert tepki geldi. Okul önünde konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan sendika yetkilileri, yaşananları "hadsizlik" olarak yorumlarken, olaya karışanların bir an evvel belirlenmesi ve yargı önünde hesap vermesini istediler. Aynı okulda geçtiğimiz Aralık ayında Sınıf Öğretmeni Nedim Çıldıramaz, okul çevresinde toplanan genç bir grup tarafından önce sözlü ardından fiziki saldırıya uğramıştı.

Kabul edilemez bir durum

Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkan Yardımcısı Lütfü Ülver, bayrağa yapılan saygısızlığın kabul edilemez olduğunu belirterek, "Bayrak, bir milletin varlığının, birliğinin ve bağımsızlığının sembolüdür. Özellikle bizim kültürümüzde bayrak, son derece önemlidir. Dolayısıyla bayrağımızın yere düşürülmesine, atılmasına, yırtılmasına ve yakılmasına şiddetle tepki gösteririz. Biz, bayrağımızı çiğnetmemek için kendini feda eden insanların destansı hikâyeleriyle büyütüldük. Annelerimiz çocuklarını uyuturken bile bu bayrak uğruna şehit düşen kahramanlarımızın ninnilerini söylerler.  Bu sebeple bayrak bizim şerefimizdir, haysiyetimizdir, namusumuzdur. Ona önce saygı duymak ve sonra da saygı duyulmasını sağlamak, haysiyetini ve yüceliğini korumak, kendimizi ve inandığımız değerleri korumak anlamına gelir.  Aynı zamanda bayrağımız, uğrunda canlarını seve seve feda eden atalarımızın tarihsel hatıralarını ve kahramanlıklarını hatırlatır. Bu milletin evlatlarının vatan ve istiklal uğrunda verdiği destansı mücadeleyi dile getirir. Son derece çirkin bu hadsiz eylemi şiddetle kınıyoruz" ifadelerinde bulundu.