Öğrencilere organik tarım eğitimi verildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl ve Karşıyaka İlçe Müdürlüğü tarafından organik tarımın üretim aşamaları, organik ürünleri nasıl ayırt edebileceği ve organik ürünleri alırken dikkat edilmesi gereken konuları içeren…

Karşıyaka Haber

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün 2013-2016 Ulusal Organik Eylem Planı çerçevesinde ilk eğitim çalışması, Karşıyaka Suzan Divrik Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı.

İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Karşıyaka İlçe Müdürlüğü Organik Tarım Birimi elemanları tarafından verilen eğitime Gıda, Tarım ve Hayvancılık Karşıyaka İlçe Müdürü İsmail Emetli, Gazi Anadolu Lisesi Müdürü Ata Türkeli, okul müdür yarımcısı Murat Özbay, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin tüketici bilincini artırmak amacıyla Sevinç Kaçargil tarafından verilen eğitimde organik tarımın üretim aşamaları, organik ürünleri nasıl ayırt edilebileceği ve organik ürünleri alırken dikkat edilmesi gereken konular anlatıldı.

Organik tarım eğitiminin İzmir ve 30 ilçesindeki öğrencilerin yanı sıra öğretmenlere, müftülüklere, cami imamlarına, doktor ve hemşireler gibi toplumun her kesimine verilmesi hedeflendiği belirtildi.

 

Haber Foto: Yılmaz DURMAZ