Mavibahçe'de çocukların tehlikeli oyunu

Bunaltıcı sıcakların etkisi altında kavrulan İzmir'de, vatandaşlar bazen serinlemek için tehlikeli yöntemlere başvuruyor. Bu tehlikeli görüntülerden biri de Karşıyaka'nın en yeni AVM'si Mavibahçe'de yaşanıyor.

Karşıyaka Haber

Karşıyaka'nın en yeni AVM'si olan ve açılışından bu yana Karşıyakalıların en çok tercih ettiği mekanlardan birisi haline gelen Mavibahçe AVM'de, sıcaktan bunalan çocukların tehlikeli oyunu yürekleri ağızlara getiriyor. AVM'nin meydanında bulunan fıskiye şovlarının yapıldığı alanda bir araya gelen çocuklar, burada kendilerini yerlere atarak oyunlar oynuyor. 

Çocuklar, elektrikle çalışan fıskiyelerin bulunduğu alanda oluşabilecek en ufak bir elektrik kaçağında ölümle bile burun buruna gelme riskiyle oyunlarını sürdürürken, ıslanan zeminde yaşanabilecek düşmeler sonucu oluşabilecek sakatlıklar da bu oyunu sonlandırmıyor.

Çocukların bu tehlikeli oyununa karşı ebevynler gereken müdahaleyi yapmazken, AVM yönetimi de ıslak zemine koyulan "dikkat, kaygan zemin" yazısı dışında bir önlem almış değil.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber-Özel