Karşıyaka'da Tolungüç fark yarattı...

Misli.com 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta zirve ortağı Karşıyaka'da teknik direktör Soner Tolungüç, takımın dümeninde olduğu her sezon fark yarattı.

Karşıyaka Haber

Yeşil-kırmızılılarda 1996-1997 sezonunda forma giyip futbolu kulüpte bırakan Tolungüç, 19 yıl sonra 2015-2016 sezonunun son 9 haftasında yuvaya 1'nci Lig'de teknik direktör olarak döndü. O sezon başından beri düşme hattında yer alan Kaf-Kaf, Tolungüç'le çıkış yakalamasına rağmen kümede tutunamadı. Sonraki sezon 2016-2017'de 2'nci Lig'de sezona transfer yasağı ve mali belirsizlikler içinde başlayan Kaf-Kaf, Soner Tolungüç yönetiminde altyapı patentli gençlerin ağırlıkta olduğu kadrosuyla beklenmedik bir çıkış yaptı.

Performansıyla zirve yarışı veren Karşıyaka'da Soner Tolungüç devre arasında takım Play-Off hattında 4'üncü sıradayken ailevi nedenlerle kulüpten ayrıldı. O sezon sonunda Play-Off'u ıskalayan, sonraki yıl da aldığı 6 puan silme cezasıyla yine küme düşen yeşil-kırmızılılarda Tolungüç, kulübe 2.5 aradan sonra geçen sezon 3'üncü haftada takım düşme hattındayken geri geldi. Tecrübeli teknik adamın gelişiyle tekrar silkinen Karşıyaka, Play-Off'a kalıp Turgutluspor'la oynadığı finali seri penaltılarla kıl payı kaybetti. Bu sezon başında yönetimle ilk etapta anlaşamamasına rağmen taraftarın ısrarıyla göreve devam eden Tolungüç, altyapı patentli takımını 4 haftada 10 puanla zirveye taşıdı.