Karşıyaka’da Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı

Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği “24 Kasım Öğretmenler Günü” Karşıyaka’da Hükümet Konağı Bahçesindeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile…

Karşıyaka Haber

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu’nun Atatürk Anıtına çelenk sunumundan sonra saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu.

Çelenk törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu,  Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Muammer Gezginci,  İlçe Emniyet Müdürü Soner Özbaşı, İlçe Müftüsü İsa Gürler, İlçe Gençlik Spor Müdürü Musa Yelek, AK Parti İlçe Başkan Vekili Mehmet Özer, MHP ilçe Başkanı Akif Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda Karşıyakalı katıldı. 

24 Kasım Öğretmenler Günükutlanmasına Karşıyaka Belediyesi Deniz Baykal Kültür Merkezinde düzenlenen birtakım etkinlikler ile devam edildi.

Burada da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, bir aday ve emekli öğretmen konuşma yaptı.Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın kutlama mesajının ardından aday öğretmenler yemin etti.

Emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri, yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödüller verildi.

Konuşmalardan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce hazırlanan halk oyunları ve konserden oluşan etkinliğe geçildi.

“Öğretmenin emeklisi olamaz kıdemlisi olur”

Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel öğretmenler gününü kutlayarak başladığı konuşmasında, talim ve terbiyenin bir bütünlük içinde olduğunu, öğretmenlerin dünyadaki gelişmeleri iyi takip edip, iyi yorumlayıp bunu okullarda ve sınıflardaki insanlarımıza aktarılması gerektiğini söyledi. “Öğretmenin emeklisi olmaz, kıdemlisi olur” dedi.  NATO’daki skandala da değinen Kaymakam Yücel, herkesin uyanık olması gerektiğini vurguladı.

“Öğretmenlik peygamber mesleği”

İlçe Milli Eğitim Müdürü İslamoğlu daöğretmenler gününü kutlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi. "Kültürümüzde öğretmenlerimiz anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz ve muteberdir. Biz, bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olacak kadar öğretmenlere kıymet vermiş bir dine, öğretmenliği peygamber mesleği olarak görmüş bir kültüre sahibiz. İlim ve irfan sahibi kimselere hürmeti şiar edinmiş bir milletiz. Bir çağ kapatıp bir çağ açan, fetihler sultanı Fatih Sultan Mehmet, hocası Akşemseddin'in rehberliğinde tarihin akışına yön vermiş, cihana hükmeden Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim, kendisini yetiştiren hocası İbn-i Kemal'in atının ayağından sıçrayan çamura bile hürmet etmiştir."

Bu mesleğin konusu doğrudan insandır. Yaradılanların en mükemmeli, en şereflisi, insanoğludur. Bu mükemmel canlıyı eğitmek, öğretmek şüphesiz hem çok zor hem de çok keyiflidir. Benim gibi bu mesleği seçen meslektaşlarımın bu kutlu yolda gösterdikleri özveri, hoşgörü ve sabır için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Değerli Meslektaşlarım,

Bu kutsal mesleğe başlarken bir söz verdik, bir yemin ettik. Aradan yıllar da geçse bu sözümüze sadakatlebağlı olarak görevimizi yapacağımızdan şüphemiz yok.

Bu toplumu bizler inşa ediyoruz. Bu yüce milletin geleceğini bizler hazırlıyoruz. Sorumluluğumuzun bilincinde olarak bizler de Türk Milleti'nin geleceğini şekillendirirken "Yunus gibi "Yaradılanı sev yaradandan ötürü!", Mevlana gibi "Ne olursan ol yine gel!" felsefesi ve inancı ile bununla birlikte milli ve manevi değerleri bilen özümseyen ve gelecek kuşaklara eksiksiz ve kesintisiz olarak aktarabilecek nesiller yetiştirmeliyiz.

Etkinliğe Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Ege Deniz Bölge Komutanı Deniz Albay Hasan Çankaya, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Muammer Gezginci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Soner Özbaşı, İlçe Müftüsü İsa Gürler, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, İlçe Gençlik Spor Müdürü Musa Yelek, şube müdürleri, diğer kamu kurum yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda Karşıyakalı katıldı.

Haber, fotoğraf: YILMAZ DURMAZ ( www.karsiyakahaber.com )