İzmir’in gençleri uluslararası arenada

Ulusal alanda farklı çalışmalara imza atan İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Genç İzmir Festivali'nden sonra AIESEC ile “Consult'N Go” projesi kapsamında protokol imzalayarak farklı ülkelerden İzmir’e gelen gençlerle kurumsal çalışmalar…

Karşıyaka Haber

İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi, 25 Temmuz - 26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen proje kapsamında Romanya, Ukrayna, Azerbaycan, Pakistan, Kolombiya, Mısır, Çin, Fas ve Cezayir'den gelen 18-30 yaş arasındaki gençleri misafir ediyor. Dokuz ülkeden on genç ile kurumsal imaj, reklam, örgütlenme, iletişim gibi konular üzerinde çalışmalar yapacak olan İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi gönüllü politikası, gönüllü oryantasyonu, kurum içi eğitim ve projeler konu başlıkları ile ilgili çalışmalar yapıyor. Ayrıca misafir gönüllüler, uluslararası alanda ve kendi ülkelerinde edindikleri deneyimlerini İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile paylaşarak kent konseyleri için daha iyi bir çalışma modeli ortaya çıkarmaya çalışıyor. Beş hafta kurumsal çalışma yapacak olan misafir gönüllülerin gerçekleştirilecek gezi programı ile İzmir'i daha yakından tanıma fırsatı bulmaları da amaçlanıyor.

İzmir'de yapılan sosyal projelere de misafir olması planlanan gönüllüler, bu sayede İzmir'de başka alanlarda yapılan gönüllü çalışmaları da yakından takip etmiş olacak. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Abla-Ağabey Kardeş Projesinin köy projesine dâhil olan gönüllüler Ödemiş'in Bademler ve Bıçakçı köylerine giderek köyde yaşayan çocuklar ile keyifli anlar yaşadı. Yüz boyamadan, resim çizmeye, sokak oyunlarına kadar köydeki çocuklarla pek çok etkinlik yapan gönüllüler hazırladıkları görsel malzemeler ile yemekten giyim kültürlerine kadar kendi ülkelerine dair birçok kültürel öğeyi çocuklara anlatma imkânı buldular. 

Misafir gönüllüler çocuklarla bol bol fotoğraf çektirerek dilleri, dinleri, renkleri ile farklı bireylerin nasıl güzellikler yarattığını bir kez daha gösterdi. Proje 26 Ağustos’a kadar devam edecek.