İzmir'den Gent'e müzikal yolculuk

Türk İşçilerinin Belçika’ya Göçünün Ellinci Yılında, Belçikalı ve Türk Sanatçılar iki ülke arasında müzikal köprü kurdu. Türkiye’de İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın da (İKSEV) ortağı olduğu proje kapsamında iki…

Karşıyaka Haber

Belçikalı ve Türk müzisyenlerin İstanbul ve İzmir’de bir araya gelerek “Göç” teması üzerine birlikte çalıp söyledikleri Yolda (On the Road-En Route) Projesinin İzmir- Gent ayağında Şirin Pancaroğlu (çeng), Bora Uymaz (vokal), Meriç Dönük (arp), Mehmet Yalgın (kemençe), Dirk Moelants (viola da gamba) ve Mattias Laga’dan (basklarnet) oluşan Topluluk, 8-9 Kasım 2014’de Gent Şehrinde İstanbul Ekspress Festivali kapsamında verecekleri konser öncesinde son çalışmalarını İKSEV Salonunda yaptı.

Elli yıl önceki Türk göçünden sonra Gent Şehri tıpkı İstanbul gibi yavaş yavaş farklı kültürlerden birçok insanın buluşma noktası haline geldi. Türk, Yunan, Ermeni, Kürt ve Yahudi etkisiyle oluşan bu kültürel birleşim, eşsiz bir müzik kültürünün temel özelliklerini oluşturdu. İstanbul Ekspress Festivali, bu yaşam dolu sahnede mayalanıp gelişen unsurlara kapsamlı bir bakış atıyor.

İKSEV’in proje ortağı olduğu Yolda Projesi, iki ülke arasındaki kültürel etkileşimin ve dostluğun pekiştiği anlamlı bir etkinlik olarak da dikkat çekiyor.