İzmir Gazeteciler Cemiyeti:''Yeter artık''

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, İzmir Adliyesi önünde yaşanan terör saldırısının ardından yazılı açıklama yaptı.

Karşıyaka Haber

Dikmen, araca koyulan bombanın patladığını, saldırının ardından üç terörist ile sokak ortasında çatışma yaşandığını belirtti.

Dikmen, şunları söyledi:

“Yeter artık. Güvenliğimizden endişe duyuyoruz. Her bomba patladığında içimiz eriyor. 'Patlama olmuş' sözüne ne zaman 'alışmayacağız' desek acı haberlere yenileri ekleniyor. Haberi alınca aklımıza ailelerimiz, çocuklarımız, insanlarımız geliyor. Terör örgütleri ülkemizde cirit atıyor. Uzun namlulu silahlarla adliye önüne gelerek araç patlatıp silahlarını insanlarımıza doğrultuyorlar. Türkiye, bu acıları yaşamaya mahkum edilemez.

Teröre teslim olmayacağımızı göstereceğiz. Bu saldırılar bizleri evlerimizde yaşamaya mahkum edemeyecek. İnadına sokağa çıkacağız. 'İzmir'de neden patlama olmuyor' diyerek hedef gösterenler hakkında ne gibi işlem yapılacağının da takipçisi olacağız. Saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”