ITB Berlin’in yıldızı Karşıyaka

Karşıyaka’yı turizmde dünya vitrinine taşımak için çalışmalarına hız veren Karşıyaka Belediyesi, İZKA’nın destekleriyle ‘ITB Berlin Turizm Fuarı’na katıldı. İlk günden büyük ilgi gören Karşıyaka standını onlarca kişi ziyaret etti. Dünyanın…

Karşıyaka Haber

Karşıyaka Belediyesi, 9 Mart’ta kapılarını açan ITB Berlin Turizm Fuarı’nda (Uluslararası Turizm Borsası Fuarı) Karşıyaka’yı dünyaya tanıtıyor. İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) destekleriyle fuara katılan Karşıyaka Belediyesi, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, standa gelen konuklarla birebir ilgilenerek, Karşıyaka'daki yatırımlarını ve turizm olanaklarını anlattı.

“DÜNYA KENTİ”

13 Mart’a kadar devam edecek fuar kapsamında, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere Karşıyaka’yı anlatan kitapçık, CD ve çeşitli hediyelik eşyalar dağıtılıyor. Kentin doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleri ile uluslararası çaptaki çalışmalar ön plana çıkarılıyor. ‘12 Yıldız Şehri’, ‘Avrupa Diploması’, ‘Aktif Şehir’ gibi önemli ödül ve unvanlara sahip olan Karşıyaka’nın bir ‘Dünya Kenti’ olduğuna vurgu yapılıyor.

TANITIM VE İŞBİRLİĞİ

180’i aşkın ülkeden gelen turizm profesyonelleri ve ziyaretçilere bir yandan Karşıyaka’nın tanıtımı yapılırken, diğer taraftan da uluslararası işbirliklerine imza atılması hedefleniyor. Yeni proje fikirlerinin geliştirilmesi, iş ortaklıklarının kurulması ve yatırımcıların kente çekilmesi için görüşmeler yapılıyor.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Dünyanın en büyük turizm fuarı olan ve bu yıl 50’nci kez gerçekleşen ITB Berlin’de, kentimizi en iyi şekilde tanıtıyoruz. Ege’nin, İzmir’in incisi Karşıyakamızı turizmde ‘marka kent’ haline getirmeyi ve sektörden aldığı payı artırmayı hedefliyoruz” dedi.